Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Gondoz 8

Gondoz 8

Inkontinencia

Az inkontinenciának látható és érezhető következményei vannak. Egyrészt irritálja a bőrt, és fogékonyabbá teszi a gondozottat a dermatitiszre, a fertőzésekre és a kiütésekre. A bőr gyakori, szappannal és vízzel történő tisztítása csak súlyosbítja a helyzetet. A vizelet ráadásul kellemetlen szagot is hagy a felületén. Dermatitisz akkor alakul ki, ha túl sokáig marad a bőr felületén a vizeletből és székletből származó vegyület. A bőr emiatt pirossá válik, és elindul az elhalása. A megfelelő higiénia megteremtésével megelőzheti a bőrirritáció és a fertőzések kialakulását, és regenerálni tudja a gondozott bőrét. 

Amennyiben még lehetséges, használjon inkontinencia betétet. Kapható férfi és női egyaránt. A megfelelőt válassza ki. A tisztasági betét, vagy férfiaknak a női nem jó választás.

Ha a gondozott vizelettel, széklettel keni össze magát, a tisztálkodáshoz bőrkímélő tisztítószert használjon (szappant soha, mert az kiszárítja a bőrt, de kerülje a babáknak szánt testápolókat, lemosókat, törlőkendőket is). Kenje be a bőrét hidratálóval és védőkrémmel. A mosdatókrémek mindhárom terméket tartalmazzák, és kimondottan inkontinenciával élő betegek számára készülnek. Kímélik a bőrt, nem igényelnek öblítést. Ma már egyre erőteljesebben a víz nélküli mosdatókrémeket használják.

Nem érdemes erős illatú termékeket használni. Az öblítést nem igénylő bőrápolási termékek, vagyis a bőrvédő (glicerint tartalmazó barrier krém) és a sérült, irritált bőrfelületen alkalmazandó cinkoxidos krémek nemcsak felfrissítik a gondozott bőrét, hanem szabályozzák és meg is szüntetik a kellemetlen szagokat amellett, hogy kiemelt gondoskodást nyújtanak. Amennyiben széklet inkontinencia is jelentkezik, akkor tisztító habot érdemes használni, amit nedves törlőkendővel érdemes letörölni. Akkor is ilyen törlőkendőt használunk, amikor a fekvőbeteg esetén a megfelelő nedvszívóképességű nadrágpelenkát alkalmazzuk és mobilis betegnél pedig a pelenkanadrágot. Ez a kifejezetten inkontinens felnőtteknek tervezett kendő nagy méretű, a szennyeződéseket jól eltávolítja miközben ténylegesen ápol, tisztít és megfelelően gondoskodik a higiéniáról.

Érdemes többfunkciós terméket is kipróbálni: pl.  a 2 az 1-ben vagy 3 az 1-ben termékeket.

Bankok és minősítések