Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Gondoz 5

Gondoz 5

Biztonság

Az idős- és beteggondozásban a biztonság létszükség. Ez lehetne természetes is, de nem az. Amíg jól tud közlekedni, kapaszkodás, támaszkodás nélkül járni, ülni, állni, addig a biztonságérzete alacsony, mert pl. egy esetleges megcsúszást könnyen tud korrigálni. De ez idős korban, betegség esetén abszolút nem így van. Ilyenkor szükséges átgondolni, hogy a gondozott biztonságához és gondozó biztonságérzetének növeléséhez mire is lehet szükség.

  • Kapaszkodók – A lakásban több helyen (fürdőben, wc-ben, folyosón) szerelhet fel különböző hosszúságú kapaszkodókat. Fürdőszobában, ha a fúrásra nincs lehetőség, használhat vákuumos kapaszkodót, ami szintén biztonságos. Ha pl. nehéz belépni a kádba, a kád szélére rögzíthető kádkapaszkodó remek választás. Használhat még oldaltámaszos kapaszkodót, ha nagy a hely. Zuhanyzóban az L alakú kapaszkodó nagyobb biztonságot nyújt. A wc-ben az állványos vagy a felhajtható kapaszkodó növeli a biztonságot.
  • Csúszásgátló megoldások – Nagyon sok tusolószéknek a teteje csúszásgátló réteggel van ellátva a biztonság fokozása érdekében (ezek a kék tetejű székek). A fürdőkádba, zuhanyzóba a csúszásgátló szőnyeg kiváló választás.
  • Járást segítő eszközök – A testsúlynak és a mozgásnak megfelelően válasszon járókeretet (ebből van felállást segítő is) vagy rollátort. Ez utóbbiból a könnyűt érdemes használni. Ha elfárad, rá is ülhet pl. séta, bevásárlás közben az úton hazafelé. A járóbotoknál törekedjen az eleganciára, tetszetősségre. Azért, mert valaki beteg, idős, lehet szép, esztétikus, kicsit színes járóbotja.
  • Biztonsági övek – Az ágyban fekvő betegnek vagy a kerekesszékben, betegszállító székben ülő szeretteinek egy idő után szükséges lehet övet használni. Bár senki sem akarja kikötni pl. az édesanyaját az ágyhoz, de vannak helyzetek, amikor ez elkerülhetetlen. Ilyenkor hasznos a csukló- és bokarögzítő pánt. Ha a beteg nagyon nehezen tudja magát tartani, akkor leginkább az 5 pontos multifunkciós öv a hatékony megoldás. Ez meggátolja a lecsúszást a kocsiból, a dőlést, előre hajlást stb.

A biztonság növelésével kapcsolatban itt talál eszközöket , de nézze meg az Ápolás és gondozás kategóriát is.

Bankok és minősítések