Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Gondoz 12

Gondoz 12

WC használat

A wczésnek három alapvető megoldása van: ágyban, a beteg szobájában vagy a wc-ben.

Az ágyban fekvő betegek a vizelet ürítéséhez kacsát használnak, ami kialakítását tekintve női vagy férfi lehet. Mindegyikből kapható fedeles vagy a nélküli, fogantyús vagy a nélküli. A nők a hosszú szájú kacsát jobban szeretik, míg a férfiak inkább a fedeleset. Ha fogási nehézségek vannak, akkor a fogantyúsat érdemes választani. Széklet ürítéshez az ágytál a megfelelő, aminek természetesen van fedele. A dolog elvégzése után érdemes higiéniai vagy intim törlőkendőt használni a megfelelő tisztaság érdekében.

Amennyiben a gondozott már nem tud kimenne a wc-re, hasznos lehet szoba wc-t beszerezni vagy esetleg – ha még megfelelő -, akkor éjjeli edényt, bilit használni. A szoba wc kiválasztásakor két lényeges szempont van: egyrészt a beteg súlya, másrészt a más feladatok elvégzését segítő kialakítás pl. zuhanyzás, mosdatás stb. A szoba wc lehet összecsukható vagy fix – ez utóbbinak kereke is lehet (gördíthető és fékezhető), ha más célra is használni kell a terméket. Összecsukhatót rövidtávra szoktak használni pl. 1-2 hónap. Ha már nincs rá szükség, összecsukva kevés helyet foglal a pincében. A fix szoba wc már az állandó wc használat miatt szükséges. Van olyan típus, aminek a magassága állítható, de a gyári fix magasság megfelelő szokott lenni. Gördíthető szoba wc-t akkor kell vásárolni, ha pl. a gondozottat ezen toljuk ki a fürdőszobabába, ezen zuhanyoztatjuk le, vagy pl. helyigény miatt máshol tartjuk a terméket. Kapható ún. 4 az 1-ben szoba wc is, ami pl. a wc csésze felett biztonsági kapaszkodónak is megfelelő.

Ha még tud wc-t használni, de a ráülés nehéz vagy sajnos már túl alacsony a wc csésze, akkor wc magasítót használhat. Ezekből is sokféle kapható. Itt is szempont a terhelhetőség, de kiemelten fontos, hogy a gondozottan kívül használja-e még más családtag is a wc-t. A magasítót a peremhez kell rögzíteni oldalt, ami azért nem lehet levenni minden alkalommal, amikor a nem beteg is használná a wc-t. Ha ilyenre van szükség, akkor a peremes rögzítésű magasító lesz a jó választás, mert pillanatok alatt levehető és visszatehető. Fontos odafigyelni még a használó testmagasságára is. Pl. egy átlag magasságú 165-172cm-es embernek biztosan nem lesz szüksége 14-16cm emelésre, megfelelő lesz számára a 10-11cm. Az, hogy fedeles vagy anélküli a magasító, az Ön választása, nincs különösebben jelentősége.

Bár nem tartozik a témához szorosan, de a beteggondozáshoz szükség lehet vizeletes pohárra és széklettartályra is pl. különböző laborvizsgálatok elvégzéséhez. A vizeletes pohár lehet steril vagy nem, pattintós tetejű vagy csavaros. Mindegyik biztonságos. A sterilitásra bizonyos vizsgálatok miatt lehet szükség. A széklettartályból a 3 részt ajánljuk.

Bármelyik wc magasítót is választja, figyeljen a szempontokra. Termékeinket a témával kapcsolatban itt találja.

Bankok és minősítések