Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Gondoz 10

Gondoz 10

Mérőeszközök

Hivatalosan diagnosztikai mérőműszerek lenne annak a termékcsoportnak neve, melynek termékeit hétről hétre használni kell a beteggondozásban és ápolásban. Ide ugyanis a lázmérők és hőmérők, vércukormérők és a kombók (tehát a vércukron kívül még mér: húgysavat, jó és rossz koleszterint, triglicerid szintet, laktátot, vagy hemoglobin szintet). Ide soroljuk még a véroxigénszintet mérő pulzoximétert, a falkaron vagy csuklón mérő vérnyomásmérőt és egyéb, ezekhez hasonló készülékeket.

Ezek közül sokféle kapható mind tudásban, mind felhasználási területet, használhatóságot illetően. Az egészen olcsótól a nagyon drágáig el lehet menni annak függvényében, hogy a gondozottnak éppen mire van igénye és szüksége. Hőmérő esetén, amit majdnem mindenki lázmérésre használ, fontos szempont a gyorsaság, mert időt takarít meg vele. Az érintés nélküli hőmérők kiválóak, de a felsőkategóriából érdemes választani.

Bármilyen diagnosztikai eszközt is válasszon, vásárlás előtt mindig legyen körültekintő. Ez azt jelenti, hogy oda kell figyelni arra, hogy pl. a betegen kívül használni fogja-e az eszközt más családtag. Van-e arra szükség, hogy a mobiltelefon vagy épp a számítógép elemezze a mért eredményeket, el kell-e küldeni rendszeresen az orvosnak? Kiemelten fontos szempont a tartozékok elérhetősége és ára. Pl. lehet, hogy egy vércukormérő olcsó, de drága hozzá a tesztcsík.

Törekedjen mindig a minőségre, és ne az lebegjen a szeme előtt: mindegy milyen, csak legyen valami eszköz, jó az. Ezt nem szabad. Mindig körültekintően vásároljon. Ha bizonytalan, kérdezzen, kérjen segítséget. Pl. csuklós vérnyomásmérőt lehetőleg ne vegyen 40 év feletti szerettének: pontatlanul fog mérni. Törekedjen arra, hogy az eszköz praktikus legyen, jól használható, kényelmes.

Az Értéksziget által kínált diagnosztikai eszközöket itt nézheti át.

Bankok és minősítések