Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

A gondoskodás lépcsőfokai

2021. 04. 11. 13:53:34

Az adókedvezmények és az egyéb bónuszok miatt ma már egyre több vásárlónk kér egészségpénztári szánlát. Van, aki pontosan tudja, hogy mi számolható el és milyen adatok kellenek a számlára, mások pedig mindenféle megoldással próbálkoznak, majd számlahelyesbítést kérnek. Ezzel a cikkel az utóbbiaknak szeretnénk segíteni megfelelő háttérinformációkkal, tanácsokkal.

tovább olvasom...
2021. 01. 04. 06:44:42

Közeli családtag vagy valaki más, pl. egy önkéntes segítő gondozza a szerettünket? És ha egy ismerősre bíznánk a feladatot, vajon ő meg tudná oldani? Ez a cikk azoknak nyújt segítséget, akik kevésbé ismerik a betegünket, de tudna segíteni. Az induláshoz ezeket a szempontokat, tanácsokat, észrevételeket nekik és Önnek is mint közeli családtagnak ismernie és alkalmaznia kell.

tovább olvasom...
2020. 10. 25. 11:12:29

Ebben a cikkben annak jártunk utána, hogy milyen lehetőségei vannak egy családnak, amikor a beteg hozzátartozójáról kell gondoskodnia. Vajon melyik beteggondozási megoldást érdemes választani: beteggondozás, házi segítségnyújtás, otthonápolás, támogató szolgálat vagy otthon segítő szolgáltatás. Óriási különbség van közöttük, de ebben megegyeznek: szeretteinkről gondoskodnak.

tovább olvasom...
2020. 07. 05. 07:51:53

Sajnos mind gyakoribbá válik az a helyzet a családokban, hogy az idős hozzátartozó egyre kevésbé képes ellátni önmagát, a napi feladatait, vagy olyan betegsége van, mely miatt egész napos felügyeletet igényel. Ekkor kerül szóba a betegápolás, a beteggondozás és a házi segítségnyújtás fogalma, azonban arról már kevesen tudnak, hogy melyik kifejezés pontosan mit takar.

tovább olvasom...
2019. 11. 14. 08:00:00

A gyógytorna hatalmas segítség abban, hogy az otthon gondozott személy megőrizze vagy visszanyerje az önállóságát, felépülhessen, és jelentősen javulhasson az állapota. Az otthonápolás eszköztárának erről a fontos kellékéről azonban ma sajnos egyre többször megfeledkeznek - szinte csak az eszköz a lényeg. Lássuk, mit nyerhetünk a gyógytornával házi ápolás keretében!

tovább olvasom...
2019. 09. 30. 07:54:44

Amikor az otthoni betegápolásról beszélünk, akkor alapvetően kétféle feltételnek kell hozzá teljesülnie. Az egyik a fizikai, vagyis a szükséges eszközök megléte, a másik pedig a mentális vagy lelki, ami az ápolást végző személy ilyen irányú képességeit érinti. Ha az egyik kevésbé áll rendelkezésre, sokkal nehezebb lesz az ápoltnak és ápolónak egyaránt. De miért is olyan olyan fontos ez a kettő?

tovább olvasom...
2019. 08. 05. 16:38:54

Tapasztalataink és Vásárlóink visszajelzései alapján elmondható, hogy eléggé elterjed az otthoni betegápolás, amihez eszközöket tőlünk is szép számmal vásárolnak. Azt viszont már kevesen tudják, hogy sok esetben nem is otthonápolásra, hanem szakápolásra lenne szükség, aminek egy jelentős részét az OEP is finanszírozza. Sok minden a háziorvoson múlik.

tovább olvasom...
2019. 04. 27. 11:45:00

A házi betegápolás nehéz, fárasztó és az egész családot próbára tevő, többnyire hosszútávú feladat. Akkut betegségek esetén a helyzet sokkal egyszerűbb, de krónikus betegségeknél már részletekbe menő átgondolásra, családi megbeszélésre lesz szükség. Bár sok mindent magunktól is tudunk, de érdemes a cikk alapján is gondolkodni a hatékony ápolás érdekében.

tovább olvasom...
Bankok és minősítések