Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Mikor szükséges a wc magasító?

Szabó Zoltán József
Mikor szükséges a wc magasító?

Egy baleset, vagy súlyos betegség, csípőműtét következtében számos gyógyászati eszközre lehet szüksége az embernek. A wc magasító egy ilyen, sokszor nélkülözhetetlen eszköz a napi teendők elvégzéséhez. Azzal könnyíti meg az ember életét, hogy szó szerint magasabbá teszi a wc-t, így nem kell olyan alacsonyra leülni. Több változatban és méretben kapható.

tovább olvasom...

Mikor szükséges a wc magasító?

Ameddig nem történik baleset vagy nem alakul ki egy komolyabb betegség, vagy egy deréktáji operáció, addig eszébe sem jut az embernek, hogy még a napi rutinnak számító wc használat is súlyos gondokat okozhat. Pedig mikor nem megy a hajolgatás, az egyébként addig megszokott magasságban lévő wc csésze már túl alacsony, akkor bizony tényleg szükség lesz wc magasítóra. Mikor szükséges a wc magasító? – hát ilyen és hasonló helyzetekben.

A wc magasító egy kellően megtervezett, higiénikus, jól használható rehabilitációs eszköz azok számára, akik valamilyen oknál fogva még nem, vagy már nem tudnak ráülni a wc-re, hogy dolgukat elvégezzék. A wc magasító szükséges gyógyászati segédeszköz lehet egy háztartásban például egy baleset utáni felépülés felgyorsítására és könnyebbé tételére, vagy a már fentebb említett esetek miatt kialakult nehezebb mozgás – főleg a leülés és a felállás – nehézségeinek az enyhítésére.

Milyen wc magasítók vannak?

Többféle wc magasító létezik, de ezek legtöbbje szabványosított, tehát minden wc csészére alkalmas kell, hogy legyen – a gyakorlatból tudjuk, hogy a szögletes csészékre alig kapni ilyen eszközt, de ilyen szinte senkinek sincs, mert majdnem minden magyar háztartásban az Alföldi wc csészét alkalmazzák.

Felhelyezése előtt érdemes levenni a wc ülőkét vagy ha van annyi hely, nyugodtan fel is hajtható. Leginkább 10-15cm közötti magasságot emel a wc magasító, a megszokott a 11cm és a 14cm. A 11 cm-es egy átlagos magasságú (175cm alatti) embernek felel meg leginkább. Természetesen 6cm magas is kapható, de az nagyon ritkán kell, mert alacsonynak találják az emberek. A wc magasítónak fedeles vagy fedél nélküli változat is létezik.

Felszerelését tekintve a wc magasító ún. klipszes rögzítésű, azaz rápattintós (4 fülecskével rögzül), csavaros (hátul két csavar, amihez nem kell szerszám) vagy ún. rácuppanós lehet (nem kell rögzíteni mivel ráül a wc peremére és nem csúszik el).

Mindegyik biztonságos, kiválóan használható, terhelhetőségét tekintve 150-200kg között mozog. Ha még tovább akarjuk cizellálni a wc magasító témát, akkor beszélhetünk levehető kartámaszos, lábon álló magasítóról is, ami a kényelmet és a használhatóságot nagyban fokozhatja.

Vásárlóink visszajelzései alapján is tudjuk, hogy wc magasítót főleg idős személyek használnak, hiszen a használat egyszerűen megkönnyíti a hétköznapokat és a ház egy részét balesetmentessé változtatja. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon sokat segíthet egy wc magasító különösen akkor, ha a megfelelőt választják.

Hogy melyik márkát érdemes választani? Tulajdonképpen mindegy, csak azt érdemes figyelni, hogy kiegészítő alkatrész kapható-e a termékhez.

Amennyiben további információra lenne szüksége, keressen bátran, segítünk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyakori kérdések
Bankok és minősítések