Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Így csillapítják a fájdalmat az elektródák

Szabó Zoltán József -
2020. 01. 17. 06:40:41
Így csillapítják a fájdalmat az elektródák

A felnőtt élet gyakori velejárója, hogy valami szinte mindig fáj: vagy fejfájás gyötör, vagy a hátunk hasogat, vagy a térdünk okoz kínszenvedést, de lehet még számtalan oka és helye a fájdalomnak. Jellemzően minél idősebbek vagyunk, annál több, újabb és újabb lehetséges fájdalomforrást érzékelünk. Ebben a cikkben az elektródával való fájdalomcsillapítást járjuk körül.

tovább olvasom...

Így csillapítják a fájdalmat az elektródák - Értéksziget Webáruház

Ebben a bejegyzésben az elektródával történő fájdalomcsillapítás témakörét járjuk körbe. A felnőtt élet gyakori velejárója, hogy valami szinte mindig fáj: vagy fejfájás gyötör, vagy a hátunk hasogat, vagy a térdünk okoz kínszenvedést, de lehet még számtalan oka és helye a fájdalomnak. Jellemzően minél idősebbek vagyunk, annál több, újabb és újabb lehetséges fájdalomforrást érzékelünk.

A lakosság legnagyobb része a legegyszerűbb megoldáshoz nyúl ilyen esetben: egyszerűen bevesz egy fájdalomcsillapító pirulát. A tabletták alkalmankénti használatával nincs is feltétlen gond, a probléma akkor válik súlyossá, ha valaki rendszeresen fájdalomcsillapító gyógyszereket szed, és a függőség kialakulása mellett előbb-utóbb jelentkeznek a mellékhatások is. Azonban van egy nagyszerű alternatívája a fájdalom csökkentésének tabletták nélkül, ez pedig nem más, mint az elektródával történő fájdalomcsillapítás.

Hogyan működik az elektródával történő fájdalomcsillapítás?

Egy elektródás kezelés során az idegek stimulálásával szüntethető meg a fájdalom. Vagyis a fájdalmas területre öntapadó zselés elektródát helyezünk, és a fájdalomcsillapító készülék ezeken keresztül sorozatban elektromos impulzusokat küld. Ezek az impulzusok kapcsolatba lépnek a bőrben lévő idegvégződésekkel, és leállítják a fájdalomimpulzusok továbbítását az agy felé. Ennek hatására megnő a szervezetben az endorfinok termelése, és ez vezet a fájdalom csökkenéséhez vagy megszűnéséhez.

Ha ezt az elektróda fájdalomcsillapítást gyógyszeres kezelés mellett alkalmazzuk, a hatások megtöbbszöröződnek, ami azt jelenti, hogy hosszabb távon kevesebb gyógyszerre lesz szükség. Hosszantartó, krónikus betegségek esetén igen nagy jelentősége van annak, hogy a gyógyszerek mennyiségét csökkenteni tudjuk. Az elektródás kezelésnek a gyógyszerszedéssel szemben nincs mellékhatása.

Milyen fájdalmak megszüntetésére hatásos?

Az alkalmazhatósága meglehetősen változatos, de a teljesség igénye nélkül felsorolunk néhány területet, melyeken jó eredményeket érhet el egy elektródás fájdalomcsillapító készülék használata.

Kezelhető vele olyan mindennapi probléma, mint a fejfájás, a migrén, a menstruációs fájdalmak vagy a krónikus fájdalmak, mint például a reuma, az artritisz és a gerincsérv, valamint az akut izom-ízületi panaszokra is hatásos, mint a rándulás, a zúzódás és az ízületi gyulladás is kiváló megoldást kínál.

Meddig tart a fájdalommentesség?

Általánosságban elmondható, hogy egy kb. 30 perces kezelés több órán keresztül biztosítja a fájdalommentességet. Azonban tudni kell, hogy ez az időtartam az alkalmazott frekvenciától függ.

Egy alacsony frekvencián történő kezelés után a fájdalom lassabban szűnik meg, viszont a hatása hosszú, akár 24 órán keresztül is tart. Ezzel szemben a magas frekvenciával történő elektródás kezeléssel gyors fájdalomcsillapító hatást érhetünk el, viszont ez nem tartós megoldás a fájdalom megszüntetésére.

 

Többféle készülék is kapható, melyiket válasszam?

A legmodernebb elektróda fájdalomcsillapításra való készülékek között is akadnak eltérések, ezért ha vásárlás mellett dönt, mindenképp vegye figyelembe a saját egyéni igényeit, mint például mekkora legyen a frekvenciatartomány nagysága, a csatornák száma (mekkora területet kell kezelni), illetve a programok száma. Ha ezeket a szempontokat figyelembe veszi, nem okozhat csalódást a választott készülék.

Amennyiben elektróda fájdalomcsillapító vásárlásán gondolkodik, vagy lenne kérdése a kapható készülékekkel kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken!

Tartalomhoz tartozó címkék: Fájdalom nélkül könnyebb az élet
Bankok és minősítések