Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Tegyünk lábunk egészségéért

2020. 06. 13. 08:55:35

A lábak látszólag nem tűnnek érzékeny testrészeknek, azonban ennél nem is tévedhetnénk nagyobbat. Ugyanis a mozgásszegény életmód és a lábak túlzott igénybevételével járó mindennapos tevékenységeink egy idő után egyaránt az egészségünk rovására mehetnek. A nap végére megjelenhet a nehézláb-érzés, melyet érdemes komolyan venni. Mi ezt ajánljuk Önnek a tünetek csökkentésére..

tovább olvasom...
2020. 05. 18. 03:27:57

Leginkább a nőket érintő probléma a jéghideg láb előfordulása (sajnos még rekkenő melegben is), egyes kutatások szerint tízből nyolc nő biztosan megtapasztalja ezt az érzést élete során. Bár férfiaknál szintén felléphet a fázó láb panasza, náluk ez jóval kevésbé jellemző. De mi okozza ezt a rendkívül kellemetlen tünetet, és mit tehetünk ellene? Ennek járunk most utána.

tovább olvasom...
2020. 05. 29. 07:09:05

A modern kor következményeképp egyre több embernek van szüksége talpbetétre az egyre sűrűbb lábdeformitások miatt, hogy segítségével megkönnyítse a mindennapok lábra nehezedő nyomását, csökkentse a fájdalmat, könnyebbé tegye a járást. Azonban a megfelelő talpbetét kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen nagyon nem mindegy, hogy mit várunk a választott talpbetéttől.

tovább olvasom...
2020. 05. 24. 09:23:00

Hazánkban a cukorbetegség népbetegség, hiszen jelenleg egymilliónál is több cukorbeteg él az országban. A betegség szövődményeinek a kialakulását kezeléssel meg lehet előzni, de nagyon oda kell figyelni. Ennek ellenére az egyik leggyakoribb szövődmény rendívül sokakat érint, ezért most adunk néhány tippet, hogy mit tehet Ön a diabéteszes láb kezelése érdekében.

tovább olvasom...
2020. 05. 04. 06:39:38

A hétköznapi nyelvben minden elszarusodott kinövés tyúkszemként van definiálva (még akkor is, ha az épp szemölcs), ami lábon, pontosabban a talpon megjelenik. Azonban az orvostudomány aszerint különbözteti meg ezeket a kinövéseket, hogy mi okozza őket. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk a különbséget a tyúkszem és a szemölcs között, és adunk pár tippet is a kezelésükre.

tovább olvasom...
2020. 04. 01. 12:38:00

A kalapácsujj manapság egy igen gyakori lábfejdeformitás, ami nem meglepő annak fényében, hogy elsődleges kiváltó okai közé a magassarkú szűk cipőket sorolják, de a lúdtalp sincs sokkal hátrébb az okok között - és akkor a genetikai okokról nem is beszéltünk. Azonban nem mindenki tudja, de mint sok más betegségnek, a kalapácsujj kialakulásának is lehetnek lelki okai.

tovább olvasom...
2020. 03. 27. 06:26:25

A bütyök napjaink egyik leggyakoribb lábbetegsége. Általánosságban elmondható, hogy többnyire idősebbeket érint a probléma, azonban örökletes tényezők miatt fiatalabbak körében szintén előfordul. Bár ez a fajta lábdeformitás nem mindig jár fájdalommal, de sok nő életét megkeseríti jelenléte. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 7 dolgot, amit mindenképp érdemes tudni a bütyökről.

tovább olvasom...
2020. 03. 07. 09:25:21

A különféle lábpanaszok előbb vagy utóbb mindenkit utolérnek, hiszen a lábunk egy olyan részünk, amely folyamatos terhelésnek van kitéve. Az egyik ilyen gyakori panasz a lúdtalp megjelenése, ami nem csupán esztétikai gond, hanem a kezeletlen deformitás jelentős fájdalommal is járhat. Mutatunk most 3 módszert, amivel enyhíthetők a tünetek, és könnyebbek lesznek a hétköznapok.

tovább olvasom...
2020. 02. 26. 05:38:46

A lábunk az a tesztrészünk, amit a leginkább terhelünk, strapálunk. Az ápolásával sokkal kevesebbet törődünk a kelleténél, pedig nagyon hálás lenne érte. Ha Ön fizikai munkát végez és sokat visel munkavédelmi cipőt, nagyon jól tudja, miről beszélünk. Ebben a cikkben néhány szempontot adunk ahhoz, hogy megfelelő talpbetétet válasszon a komfort érdekében.

tovább olvasom...
2020. 02. 11. 07:39:39

Kalapácsujj? - főként a nőket érinti az a probléma, mert a divatos cipők rendszeres viselése miatt idővel deformálódik a lábfej. A bütyök kialakulása ezért a nőknél kilencszer gyakoribb, mint a férfiaknál, de nem ez az egyetlen gond. A lábfej számára rossz lábbeli viselése miatt a kalapácsujj tüneteivel is számolnunk kell. Kezelhető a probléma, de nem gyógyítható. De akkor mit tehetünk?

tovább olvasom...
Bankok és minősítések