Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Pihentető alváshoz gyógypárna szükséges

Szabó Zoltán József
Pihentető alváshoz gyógypárna szükséges

Sokan panaszkodnak arra, hogy nem tudnak megfelelően aludni annak következtében, mert nagyon fáj a hátuk és a nyakuk, ezáltal a végtagok is. Meggyötörten felkelni és úgy dolgozni egész nap, nagyon nem szerencsés. Azonban ezen lehet változtatni megfelelő párna kiválasztásával és rendszeres alkalmazásával. A választék nagy, szinte minden igényt kielégít. Nézze meg kínálatunkat.

tovább olvasom...

Pihentető alváshoz gyógypárna szükséges

Szervezetünknek szüksége van alvásra, aminek pihentetőnek kell lennie. Ehhez kényelem és megfelelő eszköz kell: megfelelő hálóruha, komfortos ágy, megfelelő ágynemű és persze kiváló párna vagy párnák. Azonban ez utóbbi már nem mindegy milyen, ugyanis a pihentető alváshoz gyógypárna szükséges. Ez nem feltétlenül kerülendő, ciki, öreges megoldás, hanem szükséglet, még nagyobb komfortérzet és mélyebb, pihentetőbb alvás.

Milyen lehetőségek közül választhatok?

Rengeteg féle párna van az olcsó minőségtől és kialakítástól egészen a tényleg jó párnákig prémium minőségben. Választani aszerint érdemes, hogy milyen problémát akarunk megoldani. Pl. ha nagyon izzadós a feje, érdemes ezüstszálas vagy tönkölyhéj párnát választani. Ha a nyakát szeretné megtámasztani, mert reggelre mindig elalussza, akkor az anatómiai kialakítású alvópárna lehet a jó megoldás. Ha támasztékra van szükség ezáltal komfortosabbá tenni az ágyat és az alvást, akkor támasztópármák kellenek.

Anatómiai párna

Online áruházunkban lehetősége van arra, hogy többféle gyógypárna közül válasszon. A nyak megfelelő alátámasztása alvás során fontos. Ha fekvés közben a fej és a gerinc nem jó helyzetben van, akkor ez nagyban tudja rontani az alvás minőségét. Nagyon fontos, hogy az alvás pihentető legyen, hiszen ennek kihatása van az ember egész szervezetére. Ha rendszeresen azt tapasztalja, hogy reggel felkelve alig bírja megmozdítani a fejét, akkor szükség van egy megfelelő támasztékra, párnára, amelyet nálunk vásárolhat meg. Ez egy anatómiai kialakítása párna lesz (mint a nagy képen). Itt oda kell figyelni arra, hogy puhább vagy keményebb, alacsonyabb vagy magasabb kell Önnek. Már 2cm is nagy különbséget jelent. Általában úgy tervezik ezeket a párnákat, hogy az egyik hosszabb oldaluk magasabb, a másik alacsonyabb legyen. Ilyen anatómiai párnából ezüstszálas is kapható, ami kiváló izzadás ellen.

Tönkölyhéj párna

Egyre többen kedvelik éjszakai, de akár nappali pihenésre is a tönkölyhéj párnát, ami különböző méretben kapható. A tönkölybúza pelyvája (héja) gyógyhatását abban rejlik, hogy 90%-ban kovasavból áll. A kovasav, mint vízkötésű szilíciumdioxid, a pelyva száradása következtében leválik és a kötőszövetekbe behatolva kerül szervezetünkbe, kifejtve görcsoldó, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatását. A tönkölyhéjjal töltött párna így kiváló segítség a nyak és vállizmok fájdalmakor, az ebből kialakuló migrén enyhítésére, az ízületi fájdalmak csökkentésére és az emiatti alvászavarok esetén. A héjak mindenféle testhelyzethez kiválóan tudnak alkalmazkodni. Jól alátámasztják a testet, így ellazítják az izomzatot bármilyen pozícióban. Vásárlóink visszajelzései és tapasztalatai alapján nagyon hatásos pl. izzadáskor, mert nem pálik bele az ember feje, nem lesz reggelre teljesen nedvez, izzadt. Aki ilyen párnát vesz, azt nem zavarja a héjak zörgése, csörgése.

Gyopár párna

Nézzünk még meg egy másik, leginkább kiegészítésként használandó párnacsoportot, a gyopár típusú párnát. Bár alapvetően időseknek, felfekvéses tünetekkel rendelkező betegeknek készítik ezt a párnát, de előszeretettel jelenik meg egyre több családban. töltőanyaga tudományosan kikísérletezett anyagokból (polystirolhabgolyók és porán romboéder-hab megfelelő arányú keverékéből) tevődik össze. Ez a különleges töltőanyag teszi lehetővé, hogy ez a golyócskákat tartalmazó sokféle kialakítású párna egyedülállóan jó tulajdonságokkal rendelkezzen, és rendkívül sokoldalúan használható legyen. Formafelvevő töltőanyagának köszönhetően a párna a ránehezedő testet vagy testrészt szinte körülveszi, s így a lehető legnagyobb felületet alakítja ki a párna és a test között lecsökkentve az egységnyi felületre jutó nyomást. Használata így nagyban hozzájárul a felfekvés megelőzéséhez és gyógyításához: a benne elhelyezkedő testet vagy testrészt képes rögzíteni, és a kívánt pozícióban tartani. Így meggátolható, hogy a beteg félrecsússzon vagy elmozduljon a számára előnyős helyzetből, amiatt sokkal pihentetőbb lesz az alvása.

Sokan választják erteksziget.hu online szaküzletünket, ahol a gyógyászati segédeszközök terén széles és folyamatosan megújuló kínálattal várjuk vásárlóinkat. Legyen Ön is megrendelőnk, ha úgy gondolja, hogy egy gyógypárna szükséges ahhoz, hogy végre végig tudjon aludni egy éjszakát mindenféle végtagfájdalom nélkül. Kérdése esetén természetesen állunk rendelkezésére.

Tartalomhoz tartozó címkék: Szeretteink gondozása
Bankok és minősítések