Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Vízhatlan lepedők gyerekágyra óriási választékban

Szabó Zoltán József
Vízhatlan lepedők gyerekágyra óriási választékban

Egy jóízű kacagás, egy kis önfeledt játék a tesóval, vagy szobatisztasági nehézségek - ezek többnyire mind azt eredményezik, hogy megoldást kell találni az ágy vagy matrac védelmére. Ez ma már egyszerű, de odafigyelést igénylő feladat szülőknek, nagyszülőknek egyaránt. Ha már megvan a matrac, akkor milyen vízhatlan lepedőt válasszunk a gyerekágyba? - ebben segítünk most Önnek.

tovább olvasom...

Vízhatlan lepedők gyerekágyra óriási választékban

Minden szülőnek, nagyszülőnek fontos, hogy az ágy, amelyen a gyermeke, unokája pihen, kényelmes és állandóan száraz maradjon. Ez nemcsak a gyerek egészségi szempontjából is lényeges, hanem gazdasági okai is vannak: rövid időn belül ne kelljen matracot cserélni. Erre ma már van megoldás, az ún. vízhatlan lepedők gyerekágyra és „felnőtt ágyra” is elérhetőek, aminek a kiválasztásában segítünk, ha tovább olvassa a cikket.

Mi az alapvető gond, amit meg kell oldani?

A gyerekem, az unokám bepisil, most kezd rászokni a szobatisztaságra, és sajnos történnek – többnyire éjszaka – gondok. Kókusz vagy hideghab matracot választottunk a kiságyba, és nem szeretnénk, ha mosni kellene, vagy a pisiszag állandóan érződne rajta. Ezzel sok szülő, nagyszülő küzd. Bár minden gyerek 2,5-3 éves koráig a legszuperebb pelenkát kapja (általában), de ennek ellenére vagy épp e mellett, sokszor történnek „balesetek”. Kinek hiányzik, hogy a nedves matrac, a nedves gyerekruha, a drága matrac tönkretételével járó anyagi kiadás? Senkinek. Éppen ezért előzzük meg a bajt, igyekezzünk elkerülni a problémát, és használjunk vízhatlan lepedőt a gyerekágyban.

Milyen vízhatlan lepedők közül választhatunk?

A vízhatlan lepedő elég tág fogalom, annyit jelent, hogy olyan lepedő, ami nem ereszti át a nedvességet. Ezekből nemcsak a méretet, hanem az anyaghasználatot is tekintve sokféle létezik. Nézzük sorban.

PVC lepedő – Műanyag lepedőnek is szokás nevezni. Ezek közül a drágábban már phtalát mentesek, bőrbarátok, többnyire öko-teszttel rendelkeznek, alapvetően lágy anyagúak. Nagyon szeretik a vásárlóink, mert kellemes a tapintásuk, kevésbé zörögnek. A nedvességet abszolút nem engedik át, de nem is szellőznek kellőképpen. Úgy használják, hogy beteszik a lepedő alá.

Vízhatlan pamutlepedő - Puha, lélegző, vízzáró és nedvszívó – ez jellemzi a prémium minőséget. Ennek a lepedőnek a használata egyszerű, praktikus és diszkrét módja a nedves ágy és átázott matracok megelőzésének. Kétrétegű: a fekvő gyerekkel érintkező felső réteg puha tapintású pamut, míg az ágy felé eső része 100%-ban vízzáró poliuretán. Átlélegző tulajdonsága miatt kókuszmatrachoz és egyéb matracokhoz is kiváló.

Impregnált frottírlepedő – Ilyet már inkább olyan szülők, nagyszülők választanak, akiknek nagyobb gyerekei, unokái vannak. Bár 4-5 éves kortól a szobatisztaságnak 100%-osnak kellene lennie, de sok tényező megváltoztatja ezt a helyzetet. Az impregnált lepedő lehet kőrgumis vagy gumifüles rögzítésű, illetve lehet haránt is (keresztbe az ágyon). Megvédi a matracot, hiszen speciális védőrétege nem engedi át a folyadékokat és a szennyező anyagot. Inkontinencia esetén a nedvességet felszívja, komfortérzetet biztosít. Lágysága, puhasága utánozhatatlan, mert télen meleg, nyáron hűs érzetet közvetít. Alapanyaga jó nedvszívó képességgel rendelkező antiallergén, 100% pamut frottír. Filmrétege teljesen vízhatlan felületet biztosít a terméknek, de fordított irányban a vízpárát átengedi.

 

Milyen méretekben létezik vízhatlan lepedő gyerekágyra?

Léteznek standard méretek és a hozzájuk hasonló méretek is. 60x120cm, 70x140cm, 90x120cm és még rengeteg egyéb. Nagyon nagy a választék méret és minőség tekintetében is. Mi az Értéksziget Webáruház Vevőszolgálatán azt szoktuk javasolni, hogy legalább fél évre előre gondolkodjanak a szülők, nagyszülők lepedővásárlás kapcsán. Ez abban az esetben különösen igaz, ha szobatisztasági problémák merülnek fel, mert ugye a gyerek nőni fog, másrészt az éjszakai izgő-mozgó állapot miatt szükség lehet a nagyobb méretre, akár az egész ágyat befedő lepedőre. Pelenkás gyerekeknél kissé más a helyzet, mert a PVC lepedők mérete legtöbbször igazodik a gyerekágy méretéhez, így egyszerű a választás, és új ágy vásárlásával úgyis új lepedő kell venni. Nagyobbacska korban már az ágyvédelem különösen hangsúlyos helyet kap.

Ma már egyre több háztartás használ valamilyen vízhatlan lepedőt akár gyerekágyba, akár nagyobb ágyakon. Ez nem szégyen, hanem észszerű gondolkodás, hiszen óvjuk, féltjük szeretteinket és a sokszor drága pénzen megvásárolt matracainkat. A vízhatlan lepedőknél is igaz az az általános megállapítás, ami a gyógyászati eszközökre ténylegesen vonatkozik: minél drágább, annál jobb. Védje Ön is a matracot minőségi vízhatlan lepedőkkel.

Tartalomhoz tartozó címkék: Beteggondozás a családban
Bankok és minősítések