Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Vérnyomásmérő otthoni használatra

Szabó Zoltán József
Vérnyomásmérő otthoni használatra

A hét kiemelt témája a vérnyomásmérő. Ma már egyre több embernek van rá szüksége. Sokan azonban megveszik a legolcsóbbat nem gondolkodva azon, hogy az pontos-e vagy sem, praktikus-e vagy teljesen kényelmetlen, és a felhasználói élményről nem is szóltunk. Érdemes odafigyelni a vásárlásnál, mert nagyon jó készülékek kaphatók megfizethető áron. 

tovább olvasom...

Vérnyomásmérő otthoni használatra

Népbetegséggé vált a magas vagy az alacsony vérnyomás. Ma már szinte normálisnak számít, ha valaki a vérnyomáscsökkentő gyógyszerét veszi be. A stressz és a rohanó élet megváltoztatta a hétköznapokat. A gyógyszereket sajnos úgy használjuk ahogyan a gyerekek a cukorkákat kapkodják be, nem gondolva a következményekre. A vérnyomásproblémák már nem időskori betegségnek számítanak, sajnos, nagyon sok fiatal is küzd ezzel a problémával. A vérnyomásmérők az otthonok polcaira kerültek, semmi különleges nincs abban, ha egy méréssel indítja és zárja a napot. A vérnyomásmérés fontos és sok esetben nélkülözhetetlen is.

Amennyiben Önnek is magas vérnyomás problémája van, nagyon fontos, hogy otthon is rendelkezzen egy megfelelő pontossággal mérő gyógyászati segédeszközzel. Nem szükséges rendszeresen és állandóan a rendelőket járnia, hogy mérettesse a vérnyomását, már az otthonában is megteheti ezt. Az automata vérnyomásmérők már szinte bárki számára elérhetőek. Vérnyomását saját maga ellenőrizheti, nyugodt, otthoni körülmények között. Az otthoni vérnyomásmérők két típusát ismerjük: automata és félautomata. A félautomata lényege, hogy Önnek kell felpumpálnia és leeresztenie a mandzsettát, az automata gép teljesen önálló módon végzi ezt.

A vérnyomásmérő legfontosabb tulajdonsága, hogy pontosan mérjenek. A manapság elérhető eszközök megbízhatónak bizonyulnak ebből a szempontból, de a legolcsóbban nem szerencsés megvenni. Az automata vérnyomásmérők között megtalálhatja a csuklóra, illetve a felkarra helyezhető vérnyomásmérőt. Nyilvánvaló, hogy bár kényelmesebb lehet a csuklós, de a praktikus és pontos mégiscsak a felkaros vérnyomásmérő. Minél közelebb mérünk a szívhez, annál pontosabb eredményt kapunk. Azzal is érdemes számolni, hogy minél idősebb valaki, annál inkább a felkaros vérnyomásmérő ajánlott az erek tágulása miatt. Csuklós vérnyomásmérő vásárlását és használatát 40 év felett már nem ajánljuk.

Érdemes az adatokat lejegyezni, így amikor orvosi vizsgálatra indul, akkor meg tudja mutatni orvosának, hogyan változott a vérnyomása – ez a jegyzék lehet elektronikus is pl. az internetre feltöltve, amihez az orvosa is hozzáférhet. Ez sokban segíti a diagnózis felállítását. Érdemes a vérnyomásmérést minden nap ugyanabban az időben végezni, így kaphat pontos értéket. Két mérés között legalább 10 perc teljen el. A legtöbb automata vérnyomásmérő képes elmenteni a mérési adatokat, átlagszámítást készíteni és alacsony / magas értékeket mutatni. Ha több felhasználós a vérnyomásmérő, akkor a családban többen is használhatják mindenki a saját mért értékeit elmentve. Az igazi modern vérnyomásmérők ma már ún. okos mandzsettával rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a mandzsettát bárhogy felhelyezheti a felkarra, az érzékelőnek nem kell a vénán lennie, és mégis nagyon pontos adatokat fog kapni. Ez nemcsak praktikus, hanem kimondottan kényelmes és abszolút megbízható. E heti kiemelt termékünk is ilyen. Az Omron M6 okos mandzsettával nemcsak a vastagabb felkaron is mér, hanem a legújabb technikát használja és nagyon pontosnak számít.

 

Két dologra érdemes még odafigyelni: egyrészt a mandzsettára, hiszen gyerek mérettől egészen nagyon vastag felkarig bármelyikre megvásárolható. Másrészt érdemes adapterrel használni a vérnyomásmérőt és nem elemmel vagy akkuval. Egyrészt környezetbarátabb megoldás az adapter, másrészt nem fordulhat elő, hogy a ritka használat során az elem belefolyik a készülékbe tönkre tévén azt.

A napi vérnyomásmérés akkor is fontos lehet, ha Ön nem szenved a magas vagy az alacsony vérnyomás betegségében, ugyanakkor szeretne fokozottan odafigyelni egészségére. Tudatosan sok minden megelőzhető, hiszen a legtöbb betegség visszafordítható, ha időben észreveszik azt. A vérnyomás időnkénti otthoni mérése kellő információt ad egészségügyi állapotról. Nemcsak idős korban, de fiatalon is ajánlott néha ellenőrizni a vérnyomást. Ajánlott főleg abban az esetben, ha a családban előforduló betegségről van szó, hiszen ebben az esetben nagy eséllyel Ön is hajlamos a betegség öröklésére.

Tartalomhoz tartozó címkék: Beteggondozás a családban
Bankok és minősítések