Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés. Megértettem
Termékek Menü
0
Ülőlabda kis lábakkal, R-med Fit-Ball 65cm, gyöngyház színű Katt rá a felnagyításhoz

Ülőlabda kis lábakkal, R-med Fit-Ball 65cm, gyöngyház színű

Ár:
9  790 Ft
Termékkód: 0984-FKI
Elérhetőség: 1-2 munkanapon belül szállítjuk
javítja az izomtónust, helyes testtartásra, aktív ülésre késztet
Nézze meg ezt is, szüksége lehet rá!
Labdapumpa / párnapumpa Labdapumpa / párnapumpa
2  290 Ft
Menny.:db
Leírás és Paraméterek

Az ülőlabda egy nagyon dinamikusan, testtartást javító ülési alkalmatosság 300 kg terhelhetőségig. Ideális a gerinckímélő aktív üléshez, torna-, erősítőgyakorlatok is végezhetőek vele.

Ülőhelyzetben a csigolyák közötti ízületekre és a porckorongokra elég jelentős nyomás nehezedik. A megszakítás nélküli folyamatosan fennálló nyomás zavart okoz a csigolyák porcos részeinek táplálásában. Ez porckorongsérv kialakulásának veszélyével fenyeget. Az ülőőlabdák kínálta feltételeket semmilyen más ülőalkalmatosság nem képes biztosítani.

Ha ülőlabdán ül, azaz nem fix pontokon érintkezik a talajjal, ezért az ülőlabda a törzsizomzatot folyamatos dinamikus, összehangolt mozgásra készteti, hogy egyensúlyunkat ne veszítsük el. Ez nem jelent megerőltető tréninget, viszont javul az izomtónus a gerinc-fűzőt alkotó törzsizmokban, a külső csípőizmokban, a combfeszítőkben és hajlítókban. A hasizmok is erősödnek ezáltal. Az ülőlabda használatával megelőzhető a porckorongok idő előtti öregedése, melyet az ülőmunka okoz, sőt, hölgyeknek a cellulit elleni harcban is nagy segítőtárs!

Kérjük, mivel izomzata még az egyébként edzésben lévőknek sem felkészült, hogy huzamosabb ideig üljön az ülőlabdán, ezért először csak óránként 5 percig használja, majd üljön vissza székére. Amennyiben másnap nem érez izomlázat, lassan napról napra emelheti az óránkénti labdás ülésmennyiséget egészen addig, míg elfelejtheti a széket és állandóan képes a labdán ülni.

Az ülőlabdán természetesen nyugodtan végezhetünk hosszú távú aerob erősítő, nyújtó, relaxációs és egyensúlygyakorlatokat is, a kis lábak csak azt szolgálják, hogy közösségi helyeken a labdáról felállva ne guruljon el, így tiszta marad felülete, illetve nem zavarja a kollegákat, és elkerülhető, hogy esetleg a fűtőtesthez érjen.

Labdaméret kiválasztása testmagasság alapján történik: 145-169 cm: 55 cm átmérőjű labda, 170-181 cm: 65 cm átmérőjű labda, 182-200 cm: 75 cm átmérőjű labda.

Az ülőlabda helyes méret kiválasztása, annak egyéni beállítása attól függ, hogy a labdát milyen célra kívánja használni.

Amennyiben az ülőlabdát ülőbútorként kívánjuk használni, válasszunk testmagasságunknak megfelelő labdát. A felfújás, vagy beállítás során állítsunk be 90 - 100° körüli térdszöget, ezzel kíméljük combizmainkat és kényelmes üléspozíciót biztosítunk.

Amennyiben a labdán tornázni is szeretnénk, úgy állítsuk be (további felpumpálás) a térdszöget közelítően 120° körül. Ügyeljünk arra, hogy a labdán ülve végzett rugózás során - annak alsó holtpontján - se csökkenjen a térdszögünk 90° (derékszög) alá.

Hasadásmentes anyagból készül, így ha véletlenül kilyukad, akkor szépen leereszt, nem robban mint a lufi. Az ülőlabdát leeresztett állapotban szállítjuk. Labdapumpával, matracpumpával vagy kompresszorral lehet felfújni. A labdát szobahőmérsékleten fújjuk fel a kívánt keménységre. A 90-120 fokos térdszögnek meg kell valósulnia, kicsi labdán rugózni tilos! A labda 1-2 hetes használat után tágulni fog, ekkor utána kell fújni. 3-5 cm tágulás várható az első 1-2 hét használat során.

A labda kiváló minőségű PVC (vinyl) 3-as, 100%-ban újrahasznosítható anyagból készül, ftalát- és latexmentes, megfelel az Európai Uniós REACH - EC1907/2006-os rendeletnek.

A doboz tartalma: 1 ülőlabda, 1 pótdugó és 1 tűszelepes átalakító - a pumpa nem tartozék.

A termék fenntarthatósági előnyei: 

  • Egészségvédelem: hozzájárul az egyének és/vagy közösségek életfeltételeinek javulásához, elősegíti és védi az egyének egészségét, jó közérzetét
  • Életminőség javítása: hozzájárul az emberek életfeltételeinek javulásához
További képek
Ülőlabda kis lábakkal, R-med Fit-Ball 65cm, gyöngyház színű
Ülőlabda kis lábakkal, R-med Fit-Ball 65cm, gyöngyház színű
Ülőlabda kis lábakkal, R-med Fit-Ball 65cm, gyöngyház színű
Ülőlabda kis lábakkal, R-med Fit-Ball 65cm, gyöngyház színű
Csomagban olcsóbb!