Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés. Megértettem
Termékek Menü
Katt rá a felnagyításhoz

Omron PFM20 kilégzési csúcsáramlásmérő

Ár:
6  690 Ft
Termékkód: 1089-FKI
asztma betegség ellenőrzéséhez, légzésfunkció mérésére
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2021-01-26

Leírás és Paraméterek

Az Omron PFM20 kilégzési csúcsáramlásmérő a kilégzési maximum mérésével nyújt segítséget az asztma betegség ellenőrzésében. Körültekintő használat mellet 2 éven keresztül működtethető.

Az Omron PFM20 csúcsáramlásmérőt egyedi felhasználásra tervezték, gyerekek és felnőttek egyaránt használhatják. Megfelel a NAEP előírásainak.

Az Omron PFM20 kilégzési csúcsáramlásmérő használata egyszerű: helyezze a csutorát a készülékbe, majd helyezze a mutatót a nulla állásba. Tiszta kézzel fogja meg a mérőt és ügyeljen arra, hogy ne akadályozza a befújás és a kifújás útját sem. A méréshez álljon fel, vegyen mély lélegzetet, helyezze a vízszintesen tartott mérőt a szájához, zárja az ajkait és fújjon olyan erősen, ahogyan csak tud. Végül olvassa le az értéket a skáláról. Ismételje meg háromszor a mérést, értékelje a használati utasításban lévő táblázat alapján a kapott eredményt.

Használja minden reggel és este, vagy ahogy az orvosa előírja, és jegyezze fel az adott alkalommal mért legnagyobb értéket. A mellékelt táblázatba bejelölheti a naponta mért reggeli és esti adatokat, a kapott pontokat összekötve megfigyelheti, hogy napról napra hogyan változik a csúcsáramlás. A csúcsáramlásmérőn található 3 színes (zöld, sárga és piros) csúsztatható jelzőgombokkal bejelölheti a saját normálértékeit, melyet az orvos egyénre szabottan állít be. Segítségükkel könnyebben kiszűrhetők a légzésproblémák. A készüléken beállított zöld mezőben (a megállapított érték 100%-a) van a normál érték, a sárga (a megállapított érték 80%-a) és piros (a megállapított érték 50%-a) tartományok problémát jeleznek, ilyenkor célszerű felkeresni a szakembert.

A termék fenntarthatósági előnyei:

  • Biztonság: fokozza az idős és fogyatékos emberek biztonságérzetét
  • Egészségvédelem: hozzájárul az egyének és/vagy közösségek életfeltételeinek javulásához, elősegíti és védi az egyének egészségét, jó közérzetét
  • Életminőség javítása: hozzájárul az emberek életfeltételeinek javulásához 

További információk

Figyelem! – Higiéniai, azaz testtel és testnedvvel (nyál, vér, anyatej, széklet, vizelet, izzadság stb.) közvetlenül érintkező termékek cseréjére nincs lehetőség. Ide tartoznak többek között: talpbetétek, vércukormérők (és a kombók), lepedők, tesztcsíkok, végtagrögzítők, harisnyák, zoknik, fehérnemük, gyógyászati termékek. Amennyiben csak felbontja az egyébként nem zárt csomagolást, de NEM PRÓBÁLJA FEL, van lehetőség cserére vagy akár elállásra is. A részleteket az ÁSZF szabályozza.

A gyógyászati termékek használatából eredő kockázatokról előzetesen egyeztessen kezelőorvosával!