Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Nehézláb-kezelés házilag

Szabó Zoltán József
Nehézláb-kezelés házilag

A lábak látszólag nem tűnnek érzékeny testrészeknek, azonban ennél nem is tévedhetnénk nagyobbat. Ugyanis a mozgásszegény életmód és a lábak túlzott igénybevételével járó mindennapos tevékenységeink egy idő után egyaránt az egészségünk rovására mehetnek. A nap végére megjelenhet a nehézláb-érzés, melyet érdemes komolyan venni. Mi ezt ajánljuk Önnek a tünetek csökkentésére..

tovább olvasom...

Nehézláb-kezelés házilag - Értéksziget Webáruház

A lábak látszólag nem tűnnek érzékeny testrészeknek, azonban ennél nem is tévedhetnénk nagyobbat. Ugyanis a mozgásszegény életmód és a lábak túlzott igénybevételével járó mindennapos tevékenységeink egy idő után egyaránt az egészségünk rovására mehetnek, azon belül is gyakran jelentkezik a probléma az alsó végtagot érintő fájdalomban. Tehát akár végigszaladgáljuk a napot és ezzel túlterheljük a lábakat, akár egész nap ücsörgünk, a nap végére megjelenhet a nehézláb-érzés, melyet érdemes komolyan venni.

Mi okozhatja a nehéz láb érzését?

A lábak funkcióinak ellátásához erős csontozat és nagyméretű izmok szükségesek. Azonban az izmok működéséhez elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű tápanyagra, valamint oxigénre van szükség, melyet a keringési rendszer biztosít. Azonban a keringési rendszerünk hatékony funkcionálását igen egyszerűen meg tudjuk gátolni úgy, hogy még csak észre sem vesszük.

Az egész napos futkosás vagy rossz cipőben a hosszú időn keresztüli ácsorgás egyaránt túlterheli a lábakat. Ugyanakkor a túlzott pihenés sem tesz jót a keringési rendszernek, ami főleg akkor jelent problémát, ha rossz széken vagy keresztbe tett lábakkal üldögélünk.

Továbbá gondot okozhat még a helytelen táplálkozás is, hiszen ha nem jut elegendő vitamin és ásványi anyag a szervezetbe, akkor a keringési rendszer sem tud az izmokhoz ezekből megfelelő mennyiséget szállítani, így pedig a nehéz láb érzése mellett izomgörcsök is könnyedén kialakulhatnak.

Hogyan lehet kezelni a nehéz láb érzését házilag?

  • Viseljen kompressziós harisnyát! Ülő- vagy állómunkát végzők esetében gyakoriak a lábat érintő keringési panaszok megjelenése, melyeket a visszerek falának gyengülése okoz. Az erek összenyomását nagyon jól elősegíti a kompressziós harisnya viselése, ami segíti a lábakból a vér visszajuttatását a szív felé, emellett csökkenti a vérrög kialakulásának esélyét.
  • Polcolja fel a lábait! Szintén sokat segít a nehéz láb érzésének kezelésében, ha időnként úgy pihen, hogy felpolcolja a lábait. A polcolásnál arra figyeljen, hogy a lábak csípő fölé kerüljenek, hiszen így javítható a vérkeringés.
  • Hordjon talpbetétet! Fizikai munkát végzőknél különösen fontos a megfelelő lábbeli viselése. Bár a legtöbb acélbetétes cipő nem kényelmes, és a lépések miatti rezgéseket sem nyelik el, ugyanakkor egy munkás cipőbe való talpbetét segítségével sokat lehet javítani a komforton. A jó talpbetét rendelkezik nyomástompító képességgel, aminek köszönhetően csökken a lábra nehezedő nyomás, így pedig elkerülhető a nehéz láb érzése mellett a derékfájás megjelenése is.
  • Vegyen meleg lábfürdőt! A nap végére elnehezült lábakon és túlerőltetett izmokon sokat tud segíteni egy 15 perces meleg lábfürdő. Ehhez nem kell mást tennie, mint egy lavórba meleg vizet engedni, és a vízbe tenni egy kevés sót, kamillát és borsmentát, majd legalább negyed órán keresztül áztatni benne a lábakat.
  • Étkezzen egészségesen! Az étkezésnek a fájdalmak kezelésében kevesen tulajdonítanak jelentőséget, azonban a táplálkozásnak igen nagy szerepe van a szervezet megfelelő működésében. Ezért fontos, hogy a bevitt táplálék tápanyagban gazdag legyen, hiszen csak így biztosítható a megfelelő energiaellátás mellett a működéshez szükséges vitaminok és ásványi anyagok mennyisége.

Ha Ön is rendszeresen küzd a nehéz láb érzésével, és további kérdései lennének a témában, vagy a termékeink felől szeretne érdeklődni, keressen minket bizalommal!

Tartalomhoz tartozó címkék: Tegyünk lábunk egészségéért
Bankok és minősítések