Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Munkavédelmi cipőbe a következő talpbetéteket ajánljuk

Szabó Zoltán József
Munkavédelmi cipőbe a következő talpbetéteket ajánljuk

Ma már egyre több nőnek és férfinak fáj a lába. Érezzük ezt a talpunkon, a bokánál, de még a vádlink is nagyon tud sajogni, szinte leszakad. Az ilyen jellegű fájdalomnak az okai messze vezetnek. Egy kis odafigyeléssel, lábunk törődésével annyi későbbi bajtól, betegségtől óvhatjuk meg magunkat. A megfelelő talpbetét viselésével sokat tehet az egészsége érdekében. Íme a részletek.

tovább olvasom...

Munkavédelmi cipőbe a következő talpbetéteket ajánljuk

Ön is állómunkát végez? A nap végére Önnek is megfájdul a lába? A problémával nincs egyedül, ugyanis sokan szenvednek a különféle lábdeformitásoktól, és még többen érzik úgy a többórás munka után, hogy leszakad a lábuk. Fontos, hogy ezeket a tüneteket vegye komolyan, mert ami eleinte csak egy kis semmiség, az később fájdalmas betegséggé fajulhat. Hogy milyen a jó talpbetét munkavédelmi cipőbe, abban segítünk most Önnek néhány hasznos tanáccsal.

A lábfájdalom csak a kezdet…

Anélkül, hogy bárkit is megijesztenénk, fontos, hogy néhány szót ejtsünk arról, milyen következményei lehetnek a láb egész napos terhelésének. Kezdjük az elején: a mozgásszerveink szoros kapcsolatban állnak egymással, ha tehát valami „elromlik”, akkor az az egész szervezetre hatással lesz.

Ha a lábat túlterheljük, akkor gyakorlatilag az egész testünket túlterheljük. Idővel fájni kezd a térd, a nyak, és a derékfájás is mindennapos vendég lesz. És nem, ez egyáltalán nem természetes a kor előrehaladtával, hát még ha valaki a 40-es éveit tapossa. Pedig ma ez az elfogadott nézet. „Hát, én is öregszem!” – hallani olyanoktól, akiknek még egyáltalán nem kellene derékfájdalomtól szenvedniük.

Hiszen tehetnek ellene, például kényelmes munkavédelmi cipő viselésével, de ennél továbbmegyünk: a megfelelő talpbetét használatával.

 

Ezeket tudja a jó talpbetét munkavédelmi cipőbe

A jó talpbetétnek számos kritériumnak kell megfelelnie, amiket érdemes ismerni a vásárlás előtt. Ezek a jellemzők a következők:

  • Jó ütéselnyelő képesség
  • Nyomástompítás
  • Jó szellőzés
  • Megfelelő méret

A fizikai munkavégzéshez készített Scholl GelActive talpbetét a felsorolt kritériumok mindegyikének megfelel, ezért ideális választás, ha Ön egész nap talpon van. De lássuk, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik ez a betét, és hogy milyen pozitív hatást fejt ki a lábakra.

Ütéselnyelő képesség: amikor lépünk, és a talpunk a talajjal érintkezik, akkor az ütközések során keletkező energiát a talaj – ami leginkább beton vagy valamilyen kemény felület – nem képes elnyelni. A legtöbb cipőt sem úgy tervezték, hogy ezeket a rezgéseket csillapítsák, ezért kell egy kis segítség. Egy olyan zselés betét például, ami elnyeli ezeket a rezgéseket, és ezáltal tehermentesíti a lábat.

A GelActiv technológiának köszönhetően ezek a talpbetétek csökkentik a talpra és a lábra nehezedő nyomást is, aminek köszönhetően kisebb lesz a terhelés, és a láb is lassabban fárad el.

Jó szellőzés: a zárt cipők nagy hátránya, hogy könnyen beléjük izzad a láb. Ez a nedves közeg pedig remek táptalaj a gombák és az egyéb baktériumok számára. A fizikai munkához való talpbetét kiválasztásánál tehát érdemes arra törekedni, hogy rendelkezzen olyan borítással, ami egész nap szárazon tartja a lábat.

A megfelelő méret kiválasztása: ez a feladat nem is mindig olyan egyszerű. Lehet, hogy az Ön lába 38-as, de szélesebb az átlagnál, ezért hiába vesz elvileg jó méretet, az mégsem lesz kényelmes. A méretre vágható talpbetéttel Ön pontosan akkora és olyan formájú betétet kap, amilyenre szüksége van.

Mit tehet még állómunka végzése esetén a lábai egészségéért?

A talpbetétek mellett érdemes egyéb módon is ápolnia a lábait, ha fizikai munkát végez. Használjon kompressziós harisnyát vagy zoknit, hogy megelőzze a lábak dagadását és a visszér kialakulását, esténként pedig alkalmazzon speciális krémeket a fáradt végtagokra.

További talpbetétekért és termékinformációkért böngéssze bátran webáruházunk kínálatát!

Tartalomhoz tartozó címkék: Tegyünk lábunk egészségéért
Bankok és minősítések