Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Miben rejlik a sópárnák ereje?

Szabó Zoltán József
Miben rejlik a sópárnák ereje?

A hagyományos gyógyászati eszközök modern változatát ma már akár webárunkból is könnyen beszerezheti. A régi házi praktikák egy részét a modern házi betegápolás is előszeretettel hasznosítja. Ilyen tradicionális, de ma is nagyon fontos eszköz a sópárna is (modern változata a gyógynövényes sópárna). Ez az egyszerű, praktikus kiegészítő sok-sok fronton veszi fel a küzdelmet a betegségek ellen.

tovább olvasom...

Miben rejlik a sópárnák ereje?

„Teszünk rá sópárnát!” – talán nincs is olyan ember, akit ne vigasztalt volna így az édesanyja, nagymamája, amikor fájó füllel ért haza az iskolából. A sópárna és a meleg borogatás a háziasszonyi fegyvertár elengedhetetlen kelléke, főleg arcüreg- és középfülgyulladás kezelésére. Mi mindenre jó még? És mitől különleges a gyógynövényes kiadás? Lássuk!

Borogatással a gyógyulásért

A különböző hideg és meleg borogatások pozitív hatása már évezredek óta ismert. A kificamodott bokát vagy viszkető darázscsípést jegeljük, míg a fülfájást vagy a menstruációs fájdalmat meleg borogatással szoktuk enyhíteni. 

A hidegterápia összehúzza az ereket, csökkenti a duzzanatot és feszülést, lassítja a sejtek aktivitását, ezáltal hatékonyan csillapítja a hirtelen fellépő fájdalmat. A meleg borogatás ezzel szemben értágító hatású, így főleg az idült, görcsös fájdalmat oldja hatásosan. 

Hogyan lehet még hatékonyabb a meleg borogatás?

Hideg borogatás viszonylag egyszerűen és biztonságosan elkészíthető, a meleg borogatásokkal viszont már egy kicsit más a helyzet. Amikor ilyesmit alkalmazunk, a következőre kell figyelni:

  • Válasszunk olyan anyagot, amely sokáig megtartja a hőt!
  • Óvatosan melegítsünk, nehogy égési sérülést okozzunk!
  • Keressünk olyan hőtartó közeget, amelyik követi a test vonalát!

Ha meleg borogatást használunk, érdemes nyugodtan a hátunkon vagy az oldalunkon feküdni. A kedvenc illóolajok párologtatása, a zenehallgatás vagy egy gyengéd masszírozás szintén hozzájárulhatnak a melegterápia hatékonyságához.

Sópárna: miért különösen hasznos?

A hagyományos gyógyászati eszközök modern változatát ma már akár webárunkból is könnyen beszerezheti. A régi házi praktikák egy részét a modern házi betegápolás is előszeretettel hasznosítja. Ilyen tradicionális, de ma is nagyon fontos eszköz a sópárna is. Ez az egyszerű, praktikus kiegészítő sok-sok fronton veszi fel a küzdelmet a betegségek ellen.

A hagyományos sópárnák azért kedveltek, mert a sót könnyű anélkül felmelegíteni, hogy megégetnénk azt. A só tartja a meleget, és gyengéden rásimul az ápolandó felületre. De a sópárna ennél is többet tud. Magához vonzza a nedvességet, így segít megszabadulni a különböző váladékoktól, ezért is alkalmazzák eredményesen fülfájás vagy orrdugulás esetén.

 

Mire jó a gyógynövényes sópárna?

A gyógynövényes sópárnák az illóolajok erejét és a só pozitív tulajdonságait ötvözik. A felmelegített só fokozatosan párologtatja el a hozzáadott gyógynövények illóolajait, így újabb frontot nyit a betegségek elleni harcban.

A citromfű például alvászavar esetén lehet segítségünkre, egy irodában töltött, nehéz nap után. A kamilla a gyulladásos megbetegedések ellen veszi fel a kesztyűt, míg a borsmenta megfázás esetében, az orrdugulás megszüntetésére lehet hasznos.

A gyógynövényes sópárna remek kiegészítője lehet a gyógyszeres terápiának, és ha megfelelően használjuk, akár arra is alkalmas, hogy a szájon át szedhető fájdalomcsillapító adagot kiváltsuk vele. Kíméletes alternatíva egy természetesebb élethez.

Tartalomhoz tartozó címkék: Fájdalom nélkül könnyebb az élet
Bankok és minősítések