Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Legyen száraz a kiságy, használjon vízhatlan lepedőt!

Szabó Zoltán József
Legyen száraz a kiságy, használjon vízhatlan lepedőt!

A nyugodt és pihentető alváshoz vízhatlan lepedőre is szükség lehet. A szobatisztaság elérése nem egyszerű folyamat, és nem olyasmi, ami egyik napról a másikra következik be. A kisgyerekek számára az éjszakák a legnehezebbek. A kiságyban elhelyezett megfelelő vízhatlan lepedővel egy sor problémát megelőzhetünk. De mire érdemes odafigyelni a kiválasztáskor? - íme néhány szempont.

tovább olvasom...

Legyen száraz a kiságy, használjon vízhatlan lepedőt! - Értéksziget Webáruház

A szobatisztaság elérése nem egyszerű folyamat, és nem olyasmi, ami egyik napról a másikra következik be. A kisgyerekek számára az éjszakák a legnehezebbek. Hosszú ideig, fáradtan és az éjszakai álmok izgalmas világában járva nem könnyű visszatartani a vizeletet. Az eredmény sokszor megfázás, kellemetlen szag, nedves matrac. A kiságyban elhelyezett megfelelő vízhatlan lepedővel egy sor problémát megelőzhetünk. 

Miért fontos vízhatlan lepedőt használni a kiságyban?

A szobatisztaság nagyon relatív dolog. Elképzelhető, hogy a kisgyerek nappal már szinte teljesen biztosan tartani tudja a vizeletét, éjszaka viszont visszakényszerül a pelenkába. Ahogyan a gyerekek nőnek, az éjszakai pelenkázás egyre kevésbé jelent megoldás. A két-három éves kicsik sokszor le is bontják a kényelmetlen „védműrendszert”.

  • Átmenetileg még a biztosan szobatiszta gyerekeknél is előfordulhat éjjeli bepisilés. Egy-egy éjszakai „baleset” következményei még kezelhetők, de a probléma sokszor hosszabb ideig tart, és több egymás utáni este is jelentkezik. Ennek az oka lehet:
  • Megfázás, húgyúti fertőzés, lázas betegség
  • Stresszhelyzet, szorongás (például a kistestvér születésekor)
  • Az életritmus megváltozása (például késői fekvés, korán kelés)
  • A folyadékfogyasztás megváltozása
  • Hormonális eredetű probléma

Ha az ágynemű és a matrac több egymás utáni estén is vizes lesz, napközben nehezen lehet teljesen kiszárítani. A nedves matracra nem lehet újra ágyazni, a kicsik éjszakai nyugalma ezért felborul. Éppen mikor stresszmentes környezetre lenne szükségük, a gyerekek rengeteg nyugtalanságnak vannak kitéve. 

Milyen lepedőt válasszunk?

Többféle vízhatlan lepedő létezik. Ezek közül szinte mindegyik használható kiságyban is – nem mindegyik alkalmas azonban arra, hogy kifejezetten az éjszakai bepisilés problémáját oldjuk meg vele. A gyerekeknek leginkább egy jól szellőző matracvédőre van szükségük. Egy ilyen lepedő „száraz időben” kényelmes alvást tesz lehetővé, de a segítségével nem ázik el a matrac akkor sem, ha nem sikerül nyugodtra az éjszaka. 

A gyerekeknek készült vízhatlan pamutlepedő vágás, szabás, varrás nélkül jól illeszkedik a legtöbb szabványos gyerekágyba. A kicsik kényelmesen pihenhetnek rajta, hiszen a lepedőjük felszívja az izzadságot és segíti a bőr szellőzését, a matracvédő azonban megakadályozza, hogy a nedvesség az egész ágyat eláztassa.

A minőségi matracvédő kellemes, meleg tapintású, nem zörög, így nem zavarja a kicsi álmát. A lepedő sem csúszkál a felületen, így a legaktívabb éjszaka is gyűrődésmentes, kényelmes ágyban telhet. A megfelelő minőségű alvás pedig hozzájárulhat az idegrendszer megfelelő működéséhez, a koncentráltabb mindennapokhoz, ezzel pedig a szobatisztaság visszaállításához.

 

Vízhatlan lepedő nagyobbaknak is?

Sokan vannak, akiket az éjszakai bepisilés kamaszkor elejéig is elkísér. A nagyobb gyerekek már ritkán áztatják el az egész ágyat, felébrednek az első jeleknél. Számukra elég lehet a vízhatlan harántlepedő használata. Ez a mosógépben is kevesebb helyet foglal, és kislányoknak még az első menstruációk esetén is jól jöhet.

A jól megválasztott vízhatlan lepedő egészséges alvást biztosít, segít elhagyni a pelenkát, és fontos mérföldkövet jelenthet a szobatisztaság kialakításában. A stresszmentes éjszakákat mindig kiegyensúlyozottabb nappal követi.

Nézzen körül a kínálatban, és válassza ki a megfelelő lepedőt a kiságyba!

Tartalomhoz tartozó címkék: Beteggondozás a családban
Bankok és minősítések