Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Lábfájdalomra a talpbetét jó megoldás lehet

Szabó Zoltán József
Lábfájdalomra a talpbetét jó megoldás lehet

Akinek folyamatosan fáj a talpa, a lába és ezáltal a gerince is, ott érdemes gondolni valamilyen speciális talpbetét beszerzésére. Nálunk is rengeteg féle-fajta talpbetét kapható, amely segít csökkenteni a járás közben keletkező fájdalmat. Van, akinek csak sarokékre vagy ütéscsillapító talpbetétre, félbetétre van szüksége, másoknak meg lúdtalpbetétre vagy harántemelőre.

tovább olvasom...

Lábfájdalomra a talpbetét jó megoldás lehet

Nagyon sokan küzdenek talpfájdalommal. Nem is gondolják elsőre, hogy mennyire könnyen meg lehet oldani az ilyen helyzeteket (vagy épp elrontani), hiszen csak egy megfelelő betét kell a cipőbe, amely megtámasztja a kellő pontokon a talpat és a lábfejet, ezáltal a járás újra fájdalommentes lesz. Bár ez ilyen egyszerűnek tűnik, de a valóságban azért nem az.

A rendellenesen kifejlődött vagy deformálódott talp mindenképpen speciális kialakítással bíró cipőt vagy talpbetétet igényel. Aki nem használ talpbetétet és ezzel szemben pl. lúdtalpa van, annak folyamatos fájdalmakkal kell szembenéznie. Némely ortopédiai elváltozások jól korrigálhatók talpbetétekkel, ha megfelelő figyelmet fordítunk a kiválasztásukra. A talpbetét használatával egyrészt a lábdeformitások kiigazítását próbáljuk meg elősegíteni, másrészt a deformitásból adódó panaszokat enyhíteni. A lábelváltozások korrigálása talpbetétekkel elsősorban fiatalkorban hatásos, ezért fontos, hogy bármi lábelváltozást észreveszünk, előbb konzultáljunk ortopéd orvossal.

 

A talpbetét az alábbi esetekben segíthet.

Lúdtalp. Gyermekkorban a láb hosszboltozatának ellapulásakor ma már a legtöbb ortopéd orvos betét helyett a boltozatot emelő izomzat tréningjét részesíti előnyben, mint elsődleges terápiát. Ha nem javul a helyzet, szendvics szerkezetű betétet (parafa és szivacs kombinációja) ajánlunk, vagy az ún. sajka betét gyerek korban. Felnőttkori lúdtalp esetén az izom tréningezése már sokat sajnos nem segít, így a hosszboltozatot emelő betétek jönnek szóba, amelyek leveszik a hosszanti izomzatra nehezedő terhelést, enyhítik a derék- és hátfájdalmakat. Számos különböző, jó minőségű és hatékony lúdtalpbetétet találhat webshopunkban, amelyek leginkább harántboltozat emeléssel vannak kiegészítve.

Felnőttkori harántboltozat-süllyedés. Thermoplasztikus, vagyis hőre lágyuló és formálódó betétet javaslunk ennél a lábdeformitásnál, mivel a speciális betét hatékonyan csökkenti a harántboltozat ellapulása miatt jelentkező erős fájdalmat a lábujjak tövénél. A speciális betét alkalmazása segíthet az előláb közepi részén képződő bőrkeményedés megszüntetésében is. Nagyon kedvelt és praktikus megoldás – a hosszú vagy háromnegyedes hosszban kapható - olyan gyógytalpbetét, amelynek közepén lévő párna megemeli a harántot, ezáltal leveszi a terhelést a harántcsontozatról. Ez azért is hasznos, mert ennek következtében kiegyenesedhetnek a lábujjak, így az ezeket ért dörzsölés megszűnésével megelőzi, csökkenti a kalapácsujj és bütykök kialakulását.

Sarkantyú betegség. A lábat érintő elváltozás tipikus jele a terhelésre a sarokcsont talpi oldalán jelentkező éles fájdalom. A fájdalmat nehéz bármilyen kezeléssel megszüntetni, lyukas talpbetét vagy szilikonos sarokék használata segíthet, mert a sarkantyú „beleül” a lyukba, ezáltal kisebb rajta a terhelés, és a fájdalom jelentősen csökken. Érdemes itt megemlíteni az átlagoshoz képest drágább ún. sarokcsésze sarokéket. A testhőmérsékletre enyhén lágyuló anyag felveszi a sarok formáját, és körbeöleli a sarkat miközben a nyomást áthelyezi és eloszlatja a sarok külső élein.

A mai modern technika által nyújtott lehetőségek a talpbetétek anyagában is megjelenik. A lúdtalpbetétet legtöbbször műanyagból készítik, ugyanakkor érszűkülettel küzdő cukorbetegek részére ideális megoldás a műanyag habból készült változat. Természetesen forgalomban vannak acélból, fémből vagy parafából készült speciális betétek is. A 3D számítógépes tervezés új „dimenziót” nyújt az egyedi talpbetétek kialakításában. Fontos megjegyezni, hogy minden esetben cserélni kell a talpbetétet, ha az deformálódik, formájában a használattól változás áll be.

Több típusú talpbetéttel várjuk vásárlóinkat: harántboltozat emelő párnák, izzadásgátló, téli, gombásodást megelőző betétek, kényelmi talpbetétek, sarokvédők, lúdtalpbetétek, sarokemelők. Csakis minőségi árucikkekkel várjuk vásárlóinkat, így nálunk nem fog csalódni a termékek színvonalában.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tegyünk lábunk egészségéért
Bankok és minősítések