Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Klasszikus irodai betegségek 3. - A nagyfokú stressz (és kezelése)

Szabó Zoltán József
2019. 12. 16. 09:07:21
Klasszikus irodai betegségek 3. - A nagyfokú stressz (és kezelése)

Felgyorsult világunknak hála talán nincs is olyan ember, aki ne érezte volna legalább egyszer a stressz tüneteit. A rengeteg elvárás és a megfelelni akarás nagyon jó táptalaja a tartós stressz kialakulásának. Ezért a stressz kezelése mondhatni létszükség, hiszen napjainkban a betegségek keletkezésének vezető oka. Mutatunk pár eszközt, amivel csökkenthető a stressz.

tovább olvasom...

Klasszikus irodai betegségek 3. - A nagyfokú stressz (és kezelése) - Értéksziget Webáruház

Felgyorsult világunknak hála talán nincs is olyan ember, aki ne érezte volna legalább egyszer a stressz tüneteit. A mindennapi mókuskerék, a rengeteg elvárás és a megfelelni akarás nagyon jó táptalaja a tartós stressz kialakulásának. Ezért a stressz kezelése mondhatni létszükség, hiszen napjainkban a betegségek keletkezésének vezető oka. Felmérések szerint Magyarországon minden második munkavállalót érint a munkahelyi stressz.

Miért baj, ha stresszelünk?

A stressz funkcióját tekintve egy jó dolog, hiszen bizonyos szokatlan vagy veszélyesebb helyzetekben segít a reakcióidőnk csökkentésében, alapvetően a túlélést szolgálja. Normális esetben amint elmúlik a vészhelyzet, a szervezetünk stressz-szintje is csökken, így ismét nyugalmi állapotba kerülünk.

A probléma azzal van, hogy míg normál esetben a stresszes időszak viszonylag rövid ideig tart, van eleje, közepe és vége, addig manapság már odáig jutottunk, hogy egyáltalán nincs vége, folyamatos stresszben élünk.

Ez nem csupán az idegeinkre van nagyon rossz hatással, hanem a hosszabb ideje fennálló stressz a szervezetünket is megviseli. Gyakori jelenség ilyenkor az alvászavar, az izomfájdalom, a gyomorproblémák, a migrén és a szorongás kialakulása.

Ha nem tudjuk kiiktatni a stresszforrásokat az életünkből, vagy nem tanuljuk meg kezelni ezeket a helyzeteket, további komoly betegségek kialakulását kockáztatjuk. Ilyenek a szív- és érrendszeri megbetegedések, légzőszervi betegségek és az immunrendszer gyengülése, ami ördögi körré alakítja a folyamatot: a stressz miatt betegszünk meg, a betegségek miatt továbbra is folyamatosan stresszes állapotban maradunk, ami újabb betegségekhez vezet.

Ha nagyon rosszul viseljük ezt az állandó feszültséget, könnyen megeshet, hogy előbb-utóbb élvezeti szerekhez nyúlunk, ami tovább mélyíti a problémát. Ezért a stressz kezelése kiemelkedően fontos szerepet kell kapjon az életünkben. Szerencsére manapság számtalan gyógyászati segédeszköz kapható, melyek használatával sikerrel csökkenthetjük a stresszt.

A stressz kezelése segédeszközökkel

A legtöbb termék, mely alkalmas a stressz kezelésére, nem kizárólag ezzel az egy funkcióval rendelkezik. Például a stresszlabda amellett, hogy kiválóan alkalmas stressz kezelésére, kézsérültek rehabilitációjára is tökéletesen megfelel. Ez a puha, kellemes tapintású kislabda összenyomás után újra felveszi eredeti alakját, ezért remek segédeszköz stresszoldásra, ujjtornára, valamint gyógytornász felügyelete mellett kéz- és alkarsérülések utáni gyógytornára is ajánlott.

Hasonlóan jó tulajdonságokkal rendelkezik az ergonomikus formájú Senso kézerősítő. Ez a kis eszköz a kezek, az ujjak és az alkar izomzatának erősítésére kiváló, gyakori használata csökkenti az ínhüvelygyulladás kialakulásának esélyét, valamint stresszoldásban is megállja a helyét.

A masszírozó henger elsősorban kéz és talp masszírozására lett kifejlesztve, de minden testrészen jól használható. Kis tüskéi segítségével vérbőséget okoz az adott területen, mely az idegekre is nyugtatóan hat. Emellett segít az izmokat ellazítani, csökkenti a cellulitiszt, valamint javítja a közérzetet, ezáltal a stressz kezelésében is hatékony segítséget nyújt.

Ha további információra vagy segítségre lenne szüksége a megfelelő termék kiválasztásában, keressen minket elérhetőségeinken!

Tartalomhoz tartozó címkék: Mindennapi betegségek nyomában
Bankok és minősítések