Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Kinek milyen WC magasítót érdemes választania?

Szabó Zoltán József -
2019. 10. 31. 08:15:56
Kinek milyen WC magasítót érdemes választania?

Azoknál az embereknél, akik valamilyen nehézséggel küzdenek, az önálló WC használat hatalmas lépés lehet a szabadságuk és méltóságuk megőrzésében. Ha valakiről az otthonában kell gondoskodunk, vagy akár saját magunk életét kell könnyebbé tennünk, érdemes tényleg praktikus segédeszközt használnunk. Ezúttal a megfelelő WC magasító kiválasztásában segítünk.

tovább olvasom...

Kinek milyen WC magasítót érdemes választania?

Azoknál az embereknél, akik valamilyen nehézséggel küzdenek, az önálló WC használat hatalmas lépés lehet a szabadságuk és méltóságuk megőrzésében. Ha valakiről az otthonában kell gondoskodunk, érdemes minden lehetőséget megragadni, hogy ebben az érzékeny helyzetben segítsünk. Ezúttal a megfelelő WC magasító kiválasztásában segítünk.

Kinek van szüksége WC magasítóra?

A WC magasító olyan eszköz, amellyel a WC kagyló magassága 6-14 cm-rel megemelhető. Ez főleg azokban az esetekben jön jól, amikor valakinek nehézséget okoz felállni az ilyenkor megszokott alacsony pozícióból. Ez a gond sokszor jelentkezik idős korban, az ízületek mozgástartományának beszűkülésekor, de gyakori az is, hogy valaki egy műtét vagy éppen szülés után érzi kellemetlennek a mély helyzetet. 

A WC magasító akkor is segítség, ha kerekesszékhez kötött vagy önállóan már nehezen mozgó beteget ápolunk. Ilyenkor a segítőnek nem kell mélyre hajolnia, ha szeretné a beteget álló helyzetbe segíteni. A betegmozgató székek sokszor magasabbak, mint egy normál WC csésze. Ha „szintbe hozzuk” a két felületet, akár könnyebb lehet egyikről a másikra önállóan átülni is.

Szerencsére ma már több fajta WC magasító elérhető.

Milyen WC magasítót érdemes választani szülés után?

Szülés, császármetszés után sokan inkontinenciával vagy éppen székrekedéssel küzdenek. Ilyenkor nehéz és fájdalmas lehet hosszú percekig kellemetlen helyzetben ülni, esetleg többször is felállni a mély pozícióból. Ilyenkor gyakran elég, ha csak 5-6 centiméterrel emeljük meg a kagyló magasságát. Ennek a megoldásnak hála, a kismama sokkal kellemesebb testhelyzetet tud felvenni.

A műanyag WC magasító nagy előnye, hogy könnyen fertőtleníthető és tisztán tartható. Lehetőség van arra is, hogy a magasítót csak a kismama használja, így elejét vehetjük az esetleges fertőzéseknek. 

WC magasító idős korban

Az idősebb embereknél gyakori gond, hogy a derék vagy a térdek fájdalma miatt nehezen mozognak a fürdőszobában. A WC magasító számukra is megoldás lehet. Főleg azoknál, akik napközben sokat fekszenek, a hosszas ülés, szokatlan testhelyzet szédülést válthat ki. Számukra nagy segítség, ha kapaszkodóval ellátott WC magasítót választunk. 

 

Túlsúly és a WC magasító

Előfordulnak olyan helyzetek is, amikor valakinek az extrém testméretei, például a magassága vagy éppen a túlsúlya miatt van szüksége valamilyen segédeszközre a biztonságos mosdó használathoz. Szerencsére a WC magasító nagy testsúlyhoz is elérhető, léteznek 185 kg-os testtömeg mellett is használható kivitelek. 

Ezekben az esetekben nagyon kell figyelni a biztonságos rögzítésre. Mivel ilyenkor akár 10-14 cm-es emelésre is szükség lehet, könnyen előfordulhat, hogy a mosdót az emeléssel más már nem tudja kényelmesen használni. Ilyenkor segít, ha a modellt könnyen le- és fel lehet szerelni a karimára.

További segédeszközök WC használathoz

Természetesen adódhatnak helyzetek, amikor a WC használatát szinte egyáltalán nem lehet megoldani. Szerencsére ezekre a helyzetekre is számos ápolási segédeszköz kapható. A különböző kacsák és ágytálak segítségével akár felkelés nélkül is megoldható az igények ellátása. A szobavécé elsősorban akkor segítség, ha a beteg nem tud hosszabban ülni vagy helyet változtatni.

A legtöbb WC használathoz kapcsolódó segédeszköz háztartási tisztítószerrel mosható. Érdemes azonban a felszereléseket legalább naponta egyszer fertőtleníteni. Ehhez webáruházunkban széles választékban kínálunk tisztítószereket.

Tartalomhoz tartozó címkék: Beteggondozás a családban
Bankok és minősítések