Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Ilyen talpbetétet vegyen, ha fizikai munkát végez

Szabó Zoltán József
Ilyen talpbetétet vegyen, ha fizikai munkát végez

A lábunk az a tesztrészünk, amit a leginkább terhelünk, strapálunk. Az ápolásával sokkal kevesebbet törődünk a kelleténél, pedig nagyon hálás lenne érte. Ha Ön fizikai munkát végez és sokat visel munkavédelmi cipőt, nagyon jól tudja, miről beszélünk. Ebben a cikkben néhány szempontot adunk ahhoz, hogy megfelelő talpbetétet válasszon a komfort érdekében.

tovább olvasom...

Ilyen talpbetétet vegyen, ha fizikai munkát végez - Értéksziget Webáruhá

Magyarországon a dolgozók több mint fele fizikai munkát végez. Az arányokat tekintve a munkavállalók 15,9 százaléka kemény fizikai munkát, 36,1 százaléka könnyű fizikai munkát végez, és ezen felül további 14,6 százalék állómunkával keresi a kenyerét egy 2019-es statisztika szerint. A fizikai munka jelentősen megterheli a szervezetet, ennek hatásait részben csökkenthetjük, ha talpbetét beszerzése mellett döntünk.

A lábfájdalom leggyakoribb okai

A láb egy olyan testrész, melyet életünk során rengeteget használunk, így nem meglepő, ha a túlterheltség tünetei előbb-utóbb jelentkeznek. A fájdalmat okozhatja a jelentős igénybevétel, valamint ha rendelkezünk súlytöbblettel, az szintén segíti a panaszok kialakulását.

Emellett persze olyan betegségek is felüthetik a fejüket, mint a kalapácsujj, a bütyök, a csontkinövés, de gondot okoz a bőrkeményedés és a tyúkszem is.

Nők esetében különösen jellemző, hogy nem megfelelő lábbelit viselnek, hiszen egy divatosabb magas sarkú topánka valóban jól mutat a lábon, azonban iszonyatos fájdalmat tud okozni a láb természetellenes pozícióba kényszerítése miatt.

Bár a munkavédelmi cipők sarkai nem magasak, továbbá a méretük rendszerint megfelelően van kiválasztva, mégsem lehet azt mondani, hogy kényelmesek lennének. Ezért aki fizikai munkát végez, a legjobb, amit tehet, ha a munkáscipőjét talpbetéttel teszi komfortossá.

Talpbetétek fizikai munkához

Ha fizikai munkához szeretnénk talpbetétet választani, több szempontot figyelembe kell venni, hogy az tökéletes legyen.

Az első szempont a jó szellőzés, hiszen a munkavédelmi cipő többnyire minimum 8 órán keresztül a lábunkon van, éppen ezért nem lenne előnyös, ha beleizzadna a lábunk. Az izzadtság miatti nedves és meleg közeg ugyanis kedvez a baktériumoknak és a gombáknak. Így lehet, hogy az egyik problémát elkerüljük, de kétségtelen, hogy esélyt adunk egy másik megjelenésének.

A második szempont a megfelelő méret kiválasztása. Ez nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik, hiszen hiába vagyunk tisztában a lábméretünkkel, lehet olyan eltérés a lábfejen, ami miatt nem az előre méretre gyártott talpbetét lesz az ideális számunkra. Ezért, ha úgy érezzük, hogy nem kényelmes a választott talpbetét, tegyük le a voksunkat inkább egy méretre vágható típus mellett.

A harmadik szempont az ütéselnyelő képesség. Leginkább a zselés talpbetétektől várhatjuk el azt az adottságot, hogy lépéskor a talp és a talaj érintkezésének során létrejövő rezgést elnyelje, ezáltal tehermentesítse a lábat.

A negyedik szempont a nyomástompítás képessége. Ennek akkor van különösen kiemelkedő jelentősége, ha egész nap állunk és járkálunk, hiszen egy ilyen tulajdonsággal rendelkező talpbetétnek köszönhetően csökken a talpra és ezáltal a lábra nehezedő nyomás is, így kisebb lesz a terhelés, vagyis nem fárad el olyan gyorsan a lábunk.

Mit lehet tenni még a láb egészségéért?

Nagyon sok problémát megelőzhetünk, ha megfelelő méretű, lehetőleg alacsony sarkú és kényelmes lábbelit választunk. Tovább fokozhatjuk a láb egészségét, ha sétával, futással, kerékpározással vagy akár úszással tornáztatjuk a láb izmait. Sokat tehetünk még a lábunk állapotának megőrzéséért, ha elegendő mennyiségű folyadékot fogyasztunk, valamint tartjuk az ideális testsúlyunkat.

 

Ha Ön is fizikai munkát végez és talpbetétre van szüksége, esetleg egyéb lábápolással kapcsolatos termékünkről szeretne bővebb információt kapni, keressen minket elérhetőségeinken!

Tartalomhoz tartozó címkék: Tegyünk lábunk egészségéért
Bankok és minősítések