Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Hogyan kell használni a wc magasítót?

Szabó Zoltán József
Hogyan kell használni a wc magasítót?

Ameddig baj nincs, akkor eszünkbe sem jut, hogy még a wc használat is óriási gondokat fog jelenteni. Természetesnek vesszük, hogy tudunk hajolni és a megfelelő magasságba leülni vagy épp felállni. Pl. egy csípőműtét után jó pár napig ez nem nagyon fog menni. Ilyenkor érdemes wc magasítót (is) használni. Megmutatjuk hogyan kell használni a wc magasítót.

tovább olvasom...

Hogyan kell használni a wc magasítót?

Ameddig nem történik baleset, nem alakul ki egy komolyabb betegség, vagy egy deréktáji operáció, addig eszébe sem jut az embernek, hogy még a napi rutinnak számító wc használat is súlyos gondokat okozhat. Pedig amikor nem megy a hajolgatás, az egyébként addig megszokott magasságban lévő wc csésze már túl alacsony, akkor bizony tényleg szükség lesz wc magasítóra. Ezért, jó ha tudja, hogy ilyen gyógyászati eszköz is létezik, ami igazán komfortossá tudja tenni a mindennapokat.

A wc magasító egy kellően megtervezett, higiénikus, jól használható rehabilitációs eszköz azok számára, akik valamilyen oknál fogva még nem, vagy már nem tudnak ráülni a wc-re, hogy dolgukat elvégezzék. A wc magasító szükséges gyógyászati segédeszköz lehet egy háztartásban például egy baleset utáni felépülés felgyorsítására és könnyebbé tételére, vagy a már fentebb említett esetek miatt kialakult nehezebb mozgás – főleg a leülés és a felállás – nehézségeinek az enyhítésére. De hogyan kell használni a wc magasítót?

A wc magasító típusai

Többféle wc magasító létezik, de ezek legtöbbje szabványosított, tehát minden wc csészére alkalmas – a gyakorlatból tudjuk, hogy a szögletes csészékre alig kapni wc magasítót, de ilyen szinte senkinek sincs. Felhelyezése előtt érdemes levenni a wc ülőkét vagy ha van annyi hely, nyugodtan fel is hajtható. Leginkább 10-15cm közötti magasságot emel a wc magasító, a megszokott a 11cm és a 14cm. A 11 cm-es egy átlagos magasságú (175cm alatti) embernek felel meg leginkább. Ha rövidek a lábai, akkor elegendő lehet a 6 cm-es is, hiszen fontos, hogy leérjen a lába a megfelelő stabilitáshoz. Az érdeklődőknek azt szoktuk javasolni a megfelelő magasság kiválasztásához, hogy csukják le az ülőke fedelét, majd tegyenek rá annyi kemény valamit (párnát, faeszköz, doboz stb.) amivel pontosan ki tudják mérni a magasságot a wc peremétől számítva. Így már előre 95%-os biztonsággal tudni fogják, hogy pontosan melyik méretet is rendeljék meg.

WC magasítóból fedeles vagy fedél nélküli változat is létezik. Felszerelését tekintve a wc magasító ún. klipszes rögzítésű, azaz rápattintós (4 fülecskével rögzül), csavaros (hátul két csavar, amihez nem kell szerszám) vagy ún. rácuppanós lehet (nem kell rögzíteni mivel ráül a wc peremére és nem csúszik el). Mindegyik biztonságos, kiválóan használható, terhelhetőségét tekintve 150-200kg között mozog. Ha még tovább akarjuk cizellálni a wc magasító témát, akkor beszélhetünk levehető kartámaszos, lábon álló magasítóról is, ami a kényelmet és a használhatóságot nagyban fokozhatja.

 

Vásárlóink visszajelzései alapján is tudjuk, hogy wc magasítót főleg idős személyek használnak, hiszen a használat egyszerűen megkönnyíti a hétköznapokat és a ház egy részét balesetmentessé változtatja. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon sokat segíthet egy wc magasító különösen akkor, ha a megfelelőt választják.

Bankok és minősítések