Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Gondoz 4

Gondoz 4

Betegágy

Amikor a családja egyik tagja kijön a korházból, többnyire ágyban fekvő beteg marad akár több napon, héten át. Mivel normális esetben a korházban a felgyógyuláshoz több eszköz adott, így azok egy része biztosan hiányozni fog otthon.

  • Ágyemelő - Leginkább műtétek után szokott kelleni, hiszen a beteg az addig kényelmes magasságban lévő ágyára alig tud leülni vagy épp onnan felkelni. Nagy teherbírású, 8-14cm-t képes emelni, ami elég soknak számít. Használható ágylábbal vagy anélküli ágyak megemelésére, de akár fotelek alá is.
  • Vízhatlan lepedő - Sok esetben arra is szükség van, hogy óvja, védje az ágyat vagy matracot az esetlegesen kiömlő, ráömlő folyadéktól, vizelettől, egyéb szennyeződéstől. Ma már számos méretű, kialakítású és minőségű vízhatlan lepedőt lehet kapni. Védheti vele az ágyat (gumifüles vagy gumipántos, az ágy tetejét védi) és a matracot (körgumis vagy oldalgumis lepedő). A választék lepedő ügyben széles, hiszen a harántlepedő, a gumi vagy PVC lepedő is elérhető. Funkcióját tekintve mindegyeik egyet tud: nem engedi át a folyadékot, azonban a szellőzésük jelentősen eltérő.
  • Ágykapaszkodó - A betegágynál sokszor van szükség ágykapaszkodó állványra vagy létrára. Mindkettő a felülést könnyíti meg második személy segítsége nélkül. Létrából sokféle kapható a fától kezdve a műanyagig. A fokok számában és a létra hosszúságában van különbség, hiszen nem mindegy, hogyan tudja rögzíteni az ágy végéhez vagy aljához a létrát. Az állvány lábát az ágy alá kell csúsztatni, magassága többnyire állítható. A felülést egyszerűvé teszi.
  • Párnaemelő - A felülést és a folyamatos ülést a több fokozatban állítható párnaemelő is segítheti, ami kényelmessé, elviselhetőbbé teheti a felépülést. Méretben többnyire egyformák. A különbség leginkább a szellőzésben és a márkában van.
  • Párna - A különböző betegségeknek megfelelően speciális párnákra is szükség lehet. Pl. a betegpozicionáló párna dolga az, hogy egy adott helyzetben (pl. oldalt fekve) tartsa a beteget. A felfekvés elkerülése érdekében Gyopár típusú párnákat érdemes használni. A különböző testhelyzeteknek megfelelő párna (pl. derék-, hát-, kartámasztó-, nyakpárna stb.) kis apró polisztirol golyókkal van megtöltve, így egyrészt nagyon kényelmes, másrészt kifejezetten jól szellőzik.
  • Kézhosszabbító - Egy fontos kényelmi eszköz, az ún. kézhosszabbító vagy karhosszabbító segéd. A 65-90 cm hosszúságú, fogórésszel rendelkező eszköz arra szolgál, hogy a földön vagy távol, magasan lévő 1kg alatti tárgyakat felemelje. Aki nem tud hajolni, és pl. lecsúszott az ágyról a köntöse, lesett a törölközője stb., annak remek megoldás, mert mások segítsége nélkül is fel tudja emelni.
  • Egyéb - Természetesen sokféle eszköz létezik meg. Pl. a különböző lázmérőket, gyógyszeradagolókat, tablettafelezőket és porítókat, melegvizes palackokat is ide lehet sorolni.

Ezeken kívül sok más hasznos terméket talál még az Ápolás, gondozás kategóriában.

Bankok és minősítések