Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Gondoz 1

Gondoz 1

Bevezető

Az otthoni beteggondozás egy igazi „kétarcú” tevékenység. Miközben a gondozott családtag szempontjából ez lehet a legjobb megoldás, hiszen ismerős környezetben, a családja körében gyógyulhat, lábadozhat, addig a gondozást végző hozzátartozót meglehetősen igénybe veheti. Ráadásul nem is mindenki képes ennek a feladatnak az ellátására, és nem azért, mert az illető nem szereti a beteg családtagot. Sokkal inkább hiányoznak belőle az otthoni beteggondozás készségei, vagyis a türelem és a megértés.

A beteggondozáshoz kétféle feltételnek kell teljesülnie. Az egyik a fizikai, tehát a szükséges eszközök megléte (ezt biztosítják a gyógyászati segédeszközboltok pl. az Értéksziget), a másik pedig a mentális vagy lelki, ami a gondozást végző családtag ilyen irányú képességeit érinti.

Amikor egy idősebb hozzátartozó otthoni gondozásra szorul, akkor természetes, hogy a család egyik tagja vállalja magára ezt a nem mindig hálás szerepet. Ez nem egy könnyű feladat, azaz nem arról szól, hogy néha viszünk a betegnek egy pohár vizet, és ezzel vége is a kötelességeknek. A gondozott személy állapotától függően a pelenkázástól a felfekvések megelőzése miatt szükséges rendszeres mozgatásig számtalan teendőt kell ellátni, ami nemcsak fizikailag megterhelő, de idővel pszichikailag is nagyon megviseli a gondozót. Pl. nem jöhet ki könnyen a sodrából, és azt is el kell viselnie, ha esetleg a beteg kevésbé kedves szavakkal illeti őt. Ezt a hatalmas terhet azonban csak úgy lehet hosszú távon cipelni, ha a gondozás mellett a gondozónak magára is van ideje, amiért a többi családtag is sokat tehet pl. azzal, hogy minden szükséges eszköz a rendelkezésére álljon, amelyek megkönnyítik a mindennapos teendőket. Ilyenek a fürdőszobában használt kiegészítők, a sterilizálásra szolgáló eszközök és antibakteriális készítmények, de ide sorolhatjuk a beteg ágya körül szükséges termékeket is, a különböző betéteket, wc használati, biztonsági, higiéniai eszközöket.

Beteget gondozni soha nem volt egyszerű feladat. Nem elég hozzá az akarat, némi tudás is szükségeltetik. Ezt az oldalt éppen azért hoztuk létre, hogy segíthessünk Önnek mint gondozónak a megfelelő információval és a szükséges gyógyászati eszközökkel. Célunk a tájékoztatás a minél hatékonyabb beteggondozás érdekében. Nem törekszünk a maximumra, de arra igen, hogy átláthassa egy kicsit ezt a területet, és tudjon miben gondolkozni, legyenek elképzelései, fogódzói ehhez a feladathoz.

Amennyiben tanácsra, eligazításra van szüksége, keresse vevőszolgálatunkat, szívesen segítünk.

Bankok és minősítések