Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés. Megértettem
Termékek Menü
0

Értékteremt-Ő Program

Értékteremt-Ő program

Az Értékteremt-Ő Program a fogyatékos emberek értékeiről, a másságból adódó sokszínűségről és a társadalomban betöltött nélkülözhetetlen szerepük anyagi támogatásáról szól úgy, hogy közben a megvalósítását átszövi a környezettudatos gondolkodásból adódó cselekvés.

A program két nélkülözhetetlen alappillére a jótékonyság és a szemléletformálás, amelyekre évente több mint félmillió forintot biztosítunk az Értéksziget Webáruház vásárlói anyagi támogatása mellett. Úgy is fogalmazhatunk, hogy az éves nettó árbevételünk 1%-át az esélyegyenlőség előmozdítására, fogyatékos embertásaink segítésére fordítjuk. Ha Ön nálunk adja le megrendelését, vásárlásával ezt a programot is támogatja.

Amennyiben vásárlását felkerekíti 10-100 Ft-tal vagy egy nagyobb összeggel, illetve egy nehéz sorsú Vásárló kiszállítási költségét támogatja, már sokkal többet tesz a fenti cél elérése érdekében. És akkor még nem is említettük a cikksorozatot, Értékpont magazinunk esélyegyenlőségi írásait stb.

Az Értékteremt-Ő cégünk társadalmi felelősségvállalási programja is egyben. Cselekedeteinket a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségünk ösztönzi. Épp ezért hálásak vagyunk Önnek, nagyra becsüljük önzetlenségét, Pro Bono támogatását, adományát szívből köszönjük.

Akik a program mögött állnak:

Szabó Zoltán József
Szabó Zoltán József tulajdonos, ügyvezető igazgató (látássérült)
Szabó Alexa
Szabó Alexa tulajdonos, ügyvezető-helyettes (mozgássérült)

Programunk részei:

Pályázat civil szervezeteknek

Jótékonyság - Pályázat kiírásával anyagi segítséget nyújtunk olyan szervezeteknek, akik számára kiemelten fontos a fogyatékos emberek társadalmi integrációja, segítése.

Fogyatékos Vásárlók támogatása

Jótékonyság - Jelentős kedvezménnyel segítjük fogyatékos embertársainkat, hogy minőségi és praktikus életviteli, egészségmegőrzési  és gyógyászati segédeszközhöz jussanak.

Nehéz sorsú Vásárlók segítése

Jótékonyság - A +1 kávé mintájára, minden Vásárlónk felajánlhat, vehet +1 szállítást ajándékba (Pro Bono), amit mi kiegészítünk, és egy nehéz sorsú Vásárlónk használhat fel.

Figyelemfelhívás a Világnapokra

Szemléletformálás - Egy évben számos nevezetes nap van, amikor jobban figyelhetünk fogyatékos embertársainkra és legalább akkor többet, másként segíthetünk.

Cikksorozat az esélyegyenlőségről

Szemléletformálás -Több mint 13 cikk az esélyegyenlőségről, a kommunikációs hátrányokról, a fogyatékos emberek mindennapjairól a befogadást elősegítendő.

Egészség- és környezettudatosság

Szemléletformálás - Beszerzéseinknél szempont a környezeti hatás, a megváltozott munkaképességű emberek alkalmazása, a termékek, szolgáltatások környezetbarát jellege.

Információ

Pályázat civil és egyházi szervezeteknek fogyatékos emberek társadalmi befogadását segítő programok támogatására

Érdekel a pályázat, elolvasom.

Esély 2018 - A legjobb esélyegyenlőségi programot keressük címmel pályázatot hirdetünk. Immár 4. éve annak, hogy Értékteremt-Ő felelősségvállalási programunk részeként az idén ismét pályázatot hirdethetünk civil és egyházi szervezetek részére 2018. legjobb esélyegyenlőségi programjának támogatására. Büszkék vagyunk, hogy a programra évente több mint félmillió forintot fordíthatunk, melyből most 300.000 Ft-tal szeretnénk támogatni egy nyertes pályázót.

A pályázat itt olvasható el.

Támogatott programok 2017-ben:

Támogatott szervezetek
Csodagömb - cirkuszi nagykarácsony audionarrációval (VGYKE)
Támogatott szervezetek
Alkotóműhely - igazi esélyteremtő vállalkozás (Magdaléneum)

Nyerteseink mondták a programról:

Akár Ön is támogathatja programunkat. Hogyan?

A megvásárolt termékek 1%-ával támogatja fogyatékos embertársainkat.
ÉRDEKEL, VÁSÁROLOK
Vásároljon támogatói kártyát, amellyel fogyatékos emberek mindennapjait könnyíti meg.
10 Ft 100 Ft 900 Ft 1000 Ft
Boltunkban adománygyűjtő perselyt talál, amellyel nehéz sorsú embertársainkat segíti.
ÉRDEKEL, ELOLVASOM

Blogbejegyzéseink:

Díjaink:

Pályázati felhívás: Esély 2018 - A legjobb esélyegyenlőségi programot keressük

Immár 4. éve annak, hogy Értékteremt-Ő felelősségvállalási programunk részeként az idén ismét pályázatot hirdethetünk civil és egyházi szervezetek részére 2018. legjobb esélyegyenlőségi programjának támogatására. Büszkék vagyunk, hogy a programra évente több mint félmillió forintot fordíthatunk, melyből most 300.000 Ft-tal szeretnénk támogatni egy nyertes pályázót.

tovább olvasom...
Az Alkotóműhely igazi esélyteremtő vállalkozás - köszönjük az Értéksziget támogatását

A Magdaléneum Fogyatékosok Református Ápolós és Gondozó Otthona halmozottan fogyatékos lakói számára tavaly létrehozott egy kézügyességet és mentális képességeket fejlesztő alkotóműhelyt. Esély 2017 pályázatunk egyik nyertes programját 150.000 Ft-tal támogattuk. Most a program végeztével nagy örömmel mutatjuk be Önnek is ezt a nagyszerű és értékes kezdeményezést. 

tovább olvasom...
Újra Fogyatékosság-barát Munkahely az Értéksziget

Immár 3. alkalommal nyerte el az Értéksziget Webáruház a 2010-ben alapított Fogyatékosság-barát Munkahely Elismerést. Az elismerést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adták át a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Világnapjához kapcsolódó gálaesten a Nemzeti Színházban.

tovább olvasom...
Így segítheti a látássérült embereket - ma van a Fehérbot világnapja

Ma van a Fehérbot, azaz a látássérült emberek (vakok és gyengénlátók) világnapja, amit 1988 óta minden év október 15-én tartunk. Célja a figyelemfelhívás, a látássérült emberek értékeinek, társadalmi szerepvállalásának bemutatása. Az alábbiakban néhány támpontot és fogódzót gyűjtöttünk össze azzal kapcsolatban, hogyan segíthetjük a vak embereket a mindennapi életben.

tovább olvasom...
Gratulálunk az Esély 2017 pályázatunk nyerteseinek

Mint ismeretes, az Értéksziget Webáruház elkötelezett az esélyegyenlőség támogatása, a fogyatékos emberek segítése mellett. Ennek megfelelően ebben az évben is írtunk ki pályázatot 300.000 Ft keretösszeggel, amivel két értékes pályamunkát és programot támogattunk. A VGYKE és a Magdaléneum munkájához és értékteremt-ő szolgálatához a Jóisten gazdag áldását kérjük.

tovább olvasom...
Amit tehetsz, csepp a tengerben...

Elcsépelt mondás az, hogy szeretjük a környezetünket, közhely pedig ez: az egészség mindennél fontosabb. Bár lehet, hogy elkoptatott szavak és mondások ezek, de ha belegondolunk, nagyon sokat is jelentenek, de legfőképp üzennek a jövő nemzedékének. Ma a  Környezetvédelem Világnapján arról olvashat, hogy mit jelent nekünk a környezetvédelem, és mit teszünk érte.

tovább olvasom...
Bankok és minősítések