Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés. Megértettem
Termékek Menü

Értékteremt-Ő Program

Értékteremt-Ő program

Az Értékteremt-Ő Program a fogyatékos emberek értékeiről, a másságból adódó sokszínűségről és a társadalomban betöltött nélkülözhetetlen szerepük anyagi támogatásáról szól úgy, hogy közben a megvalósítását átszövi a környezettudatos gondolkodásból adódó cselekvés.

A program két nélkülözhetetlen alappillére a jótékonyság és a szemléletformálás, amelyekre évente több mint félmillió forintot biztosítunk az Értéksziget Webáruház vásárlói anyagi támogatása mellett. Úgy is fogalmazhatunk, hogy az éves nettó árbevételünk 1%-át az esélyegyenlőség előmozdítására, fogyatékos embertársaink segítésére fordítjuk. Ha Ön nálunk adja le megrendelését, vásárlásával ezt a programot is támogatja.

Amennyiben vásárlását felkerekíti 10-100 Ft-tal vagy egy nagyobb összeggel, illetve egy nehéz sorsú Vásárló kiszállítási költségét támogatja, már sokkal többet tesz a fenti cél elérése érdekében. És akkor még nem is említettük a cikksorozatot, Értékpont magazinunk esélyegyenlőségi írásait stb.

Az Értékteremt-Ő cégünk társadalmi felelősségvállalási programja is egyben. Cselekedeteinket a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségünk ösztönzi. Épp ezért hálásak vagyunk Önnek, nagyra becsüljük önzetlenségét, Pro Bono támogatását, adományát szívből köszönjük.

Akik a program mögött állnak:

Szabó Zoltán József
Szabó Zoltán József tulajdonos, ügyvezető igazgató (látássérült)
Szabó Alexa
Szabó Alexa tulajdonos, ügyvezető-helyettes (mozgássérült)

Programunk részei:

Pályázat civil szervezeteknek

Jótékonyság - Pályázat kiírásával anyagi segítséget nyújtunk olyan szervezeteknek, akik számára kiemelten fontos a fogyatékos emberek társadalmi integrációja, értékeinek felmutatása.

Fogyatékos Vásárlók támogatása

Jótékonyság - Jelentős kedvezménnyel segítjük fogyatékos embertársainkat, hogy minőségi és praktikus életviteli, egészségmegőrzési  és gyógyászati segédeszközhöz jussanak.

Nehéz sorsú Vásárlók segítése

Jótékonyság - A +1 kávé mintájára, minden Vásárlónk felajánlhat, vehet +1 szállítást ajándékba (Pro Bono), amit mi kiegészítünk, és egy nehéz sorsú Vásárlónk használhat fel.

Figyelemfelhívás a Világnapokra

Szemléletformálás - Egy évben számos nevezetes nap van, amikor jobban figyelhetünk fogyatékos embertársainkra és legalább akkor többet, másként segíthetünk.

Cikksorozat az esélyegyenlőségről

Szemléletformálás -Több mint 13 cikk az esélyegyenlőségről, a kommunikációs hátrányokról, a fogyatékos emberek mindennapjairól a befogadást elősegítendő.

Egészség- és környezettudatosság

Szemléletformálás - Beszerzéseinknél szempont a környezeti hatás, a megváltozott munkaképességű emberek alkalmazása, a termékek, szolgáltatások környezetbarát jellege.

Információ

2018-ban az Értékteremt-Ő Felelősségvállalási program 300.000 Ft-os anyagi támogatását a Mozdulj! Közhasznú Egyesület nyerte el

Szeretném megismerni a támogatott szervezetet.

Ami összeköt minket az a tenni akarás, mert hisszük, hogy a segítségnyújtásra mindenhol szükség van a mindennapokban. Egyesületünk egy sokszínű baráti társaság, és azért hoztuk létre, hogy szabadidőnk jelentős részében elsősorban fogyatékossággal élő embertársainknak segítsen. Fő célunk az integráció fontosságának hirdetése. Olyan programokat szervezünk, ahol a közös részvétel azt szolgálja, hogy egyre nagyobbra táruljanak a kapuk, amelyek a fogyatékossággal élő barátainkat környezetüktől elválasztja napjainkban, még nagyon sok helyen országunkban. Mozduljunk, hogy együtt sportolhassunk, vagy közösen mutathassuk be művészeti alkotásainkat, vagy akár szervezzünk egy jó kirándulást vagy beszélgetéseket, hiszen ezen programok segítségével egymástól tanulhatunk. Megtanulhatunk újra figyelni egymásra, és értékelni az életünket.

Több olyan programot szerveztünk már, amely hagyományőrzésként a jövőben is megrendezésre kerülnek. Integrált úszóverseny, gyermeknap, tandemes kerékpártúra a Balaton körül látássérülteknek, integrált művészeti bemutatók, művészeti pályázatok, jótékonysági estek, mind olyan program, aminek a sikere azt bizonyítja, hogy összefogni nagyszerű dolog, és a segítségnyújtás képessége olyan erény, ami a földi létünk során megtanulható.

Egyik kiemelt programunk: minden augusztusban (idén immár nyolcadjára), látássérülteknek megszervezzük tandemkerékpáros túránkat a Balaton körül. Ezt a programot támogatta 300.000 Ft-tal az Értéksziget Webáruház, amit ezúttal is köszönünk.

Az idén is szeretnénk minél több látássérült barátunknak egy felejthetetlen élményt szerezni túránkkal, 2018. augusztus 15-20. között. Közös összefogással a tavalyi évben 35 látássérült embernek szerezhettünk felejthetetlen sport és kulturális élményt.

A túra nemcsak sportértéket hordoz magában, figyelemfelkeltésként  szolgál, hogy felébresszük környezetünk figyelmét arra, milyen fontos mások segítése, és ráébresszük embertársainkat, hogy a fogyatékossággal élők is képesek olyan teljesítményekre, melyek az egészséges emberek számára is kihívást jelentenek. Szeretnénk kihasználni az együtt töltött időt arra, hogy megtanuljuk az életet és a körülöttünk lévő világot másként érzékelni és értékelni.

Az idén kiemeleten fontos, hogy a tandemtúránk ideje alatt szervezünk egy esélyegyenlősségi flashmob- és rekordkísérletet, ezzel is hangsúlyozzuk az összefogás és az integráció fontosságát. Augusztus 19-én, Fonyódon várunk minden szóló és tandembringás, kerekesszékes barátunkat, hogy együtt bebizonyíthassuk nincs lehetetlen.

Minden évben Somogy megye mélyszegénységben élő rászorulóinak szoktunk adományokat gyűjteni és el is szállítjuk az összegyűlt csomagokat. Somogyjád és környékén élő családokat szoktunk felkeresni, sőt a somogyvári gyermekotthon lakóit is ajándékokkal lepjük meg. "Aki másnak segít, az Önmagán segít, közösen kell megtanulnunk, hogy napjainkban nem az az erős aki másoktól elvesz, hanem az, aki ad, ha mást nem, legalább esélyt!"

Mottónk: „Mozdulj velünk, hogy a szívünkkel lássuk a világot és hirdessük az egyenlő esélyek fontosságát!”

dr. Tálos Marianna elnök

 

Támogatott programok 2017-ben:

Támogatott szervezetek
Csodagömb - cirkuszi nagykarácsony audionarrációval (VGYKE)
Támogatott szervezetek
Alkotóműhely - igazi esélyteremtő vállalkozás (Magdaléneum)

Nyerteseink mondták a programról:

Akár Ön is támogathatja programunkat. Hogyan?

A megvásárolt termékek 1%-ával támogatja fogyatékos embertársainkat.
ÉRDEKEL, VÁSÁROLOK
Vásároljon támogatói kártyát, amellyel fogyatékos emberek mindennapjait könnyíti meg.
10 Ft 100 Ft 900 Ft 1000 Ft
Boltunkban adománygyűjtő perselyt talál, amellyel nehéz sorsú embertársainkat segíti.
ÉRDEKEL, ELOLVASOM

Blogbejegyzéseink:

Díjaink:

Megtanulta szívvel is látni a világot

Az Értéjsziget minden évben jelentős mértékben támogat esélyegyenlőségi programokat. Az idén 300.000 Ft-tal segítettük a Mozdulj Közhasznú Egyesület tendem kerékpár vásárlását, amellyel ép és fogyatékos fiatalok biciklizték körbe immár 8. alkalommal a magyar tengert. Őszintén örülünk, hogy segíthettük ezt a remek kezdeményezést. Az alábbiakban a megvalósított programról olvashat.

tovább olvasom...
Előadás a gyógyászati eszközök jótékony hatásairól a LESEK-en

A Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciáján, vagyis a LESEK-en immáron 2. alkalommal vett részt webáruházunk. Az immár 6. alkalommal, a Tolerancia napjához közel megrendezett eseményen a gyógyászati eszközök jótékony hatásairól beszéltünk, és hívtuk fel a hallgatóság figyelmét. Mint eddig, most is több tízezer forint értékű adományt biztosítottunk a sorstársaknak.

tovább olvasom...
2018-ban 300.000 Ft-os támogatásunkat a Mozdulj! Közhasznú Egyesület nyerte el

Szeretnénk, ha Ön is jobban megismerné az általunk kiemelten támogatott szervezet nagyon sokrétű munkáját. A fogyatékos emberek értékeinek bemutatására, szabadidős és kulturális tevékenységek szervezésére helyezik a hangsúlyt, amikor prgoramjaikat szervezik. A közös együttlét, a másik megismerése, a szűkebb és tágabb környezet figyelemfelkeltése a cél. Büszkék vagyunk rájuk.

tovább olvasom...
A magyarul beszélő eszközök kényelmesebbé teszik a mindennapokat

Ennek a cikknek az apropóját az adja, hogy már Magyarországon is elérhető, és nálunk is kapható magyarul beszélő karóra. Ennek kapcsán azért vessünk egy pillantást a magyarul beszélő, látássérült embertársainkat segítő eszközökre, hiszen ezek jelentősen megkönnyítik, kényelmesebbé teszik a mindennapokat és nem mellesleg még mutatósak is a praktikus használat mellett.

tovább olvasom...
Egyenlő esélyekkel többre jutna a világ

Május 5-e az Esélyegyenlőség Nemzetközi Világnapja. Gondoljunk azon társadalmi csoportokra, melyek tagjai bármilyen értelemben hátrányt szenvednek, és segítsük elő az esélyegyenlőség létrejöttét azzal, hogy a mindennapi élet forgatagában is embernek tekintjük őket. Számos hátrányt, gátat, berögzött gondolkodásmódot kell leküzdeni, de jó úton járunk a cél eléréséhez.

tovább olvasom...
Ma a Down-szindrómás emberekre emlékezik a világ

Minden év március 21-én azon embertársainkat „ünnepli” a világ, akik Down-szindrómával élnek. Ma gondolunk azokra is, akik a Down-szindrómásokkal egy családban élnek, értük dolgoznak, hogy életük teljesebb legyen. A Down-szindrómásokat is megilleti az emberi méltósághoz való jog, részükre is biztosítani kell a lehető legjobb életminőséget, az információkhoz való hozzájutás lehetőségét.

tovább olvasom...
Bankok és minősítések