Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

2018-ban 300.000 Ft-os támogatásunkat a Mozdulj! Közhasznú Egyesület nyerte el

Tálos Marianna -
2018. 04. 25. 21:17:05
2018-ban 300.000 Ft-os támogatásunkat a Mozdulj! Közhasznú Egyesület nyerte el

Szeretnénk, ha Ön is jobban megismerné az általunk kiemelten támogatott szervezet nagyon sokrétű munkáját. A fogyatékos emberek értékeinek bemutatására, szabadidős és kulturális tevékenységek szervezésére helyezik a hangsúlyt, amikor prgoramjaikat szervezik. A közös együttlét, a másik megismerése, a szűkebb és tágabb környezet figyelemfelkeltése a cél. Büszkék vagyunk rájuk.

tovább olvasom...

Ami összeköt minket az a tenni akarás, mert hisszük, hogy a segítségnyújtásra mindenhol szükség van a mindennapokban. Egyesületünk egy sokszínű baráti társaság, és azért hoztuk létre, hogy szabadidőnk jelentős részében elsősorban fogyatékossággal élő embertársainknak segítsen. Fő célunk az integráció fontosságának hirdetése. Olyan programokat szervezünk, ahol a közös részvétel azt szolgálja, hogy egyre nagyobbra táruljanak a kapuk, amelyek a fogyatékossággal élő barátainkat környezetüktől elválasztja napjainkban, még nagyon sok helyen országunkban. Mozduljunk, hogy együtt sportolhassunk, vagy közösen mutathassuk be művészeti alkotásainkat, vagy akár szervezzünk egy jó kirándulást vagy beszélgetéseket, hiszen ezen programok segítségével egymástól tanulhatunk. Megtanulhatunk újra figyelni egymásra, és értékelni az életünket.

Több olyan programot szerveztünk már, amely hagyományőrzésként a jövőben is megrendezésre kerülnek. Integrált úszóverseny, gyermeknap, tandemes kerékpártúra a Balaton körül látássérülteknek, integrált művészeti bemutatók, művészeti pályázatok, jótékonysági estek, mind olyan program, aminek a sikere azt bizonyítja, hogy összefogni nagyszerű dolog, és a segítségnyújtás képessége olyan erény, ami a földi létünk során megtanulható.

Egyik kiemelt programunk: minden augusztusban (idén immár nyolcadjára), látássérülteknek megszervezzük tandemkerékpáros túránkat a Balaton körül. Ezt a programot támogatta 300.000 Ft-tal az Értéksziget Webáruház Értékteremt-Ő programja, amit ezúttal is köszönünk.

Az idén is szeretnénk minél több látássérült barátunknak egy felejthetetlen élményt szerezni túránkkal, 2018. augusztus 15-20. között. Közös összefogással a tavalyi évben 35 látássérült embernek szerezhettünk felejthetetlen sport és kulturális élményt.

A túra nemcsak sportértéket hordoz magában, figyelemfelkeltésként  szolgál, hogy felébresszük környezetünk figyelmét arra, milyen fontos mások segítése, és ráébresszük embertársainkat, hogy a fogyatékossággal élők is képesek olyan teljesítményekre, melyek az egészséges emberek számára is kihívást jelentenek. Szeretnénk kihasználni az együtt töltött időt arra, hogy megtanuljuk az életet és a körülöttünk lévő világot másként érzékelni és értékelni.

Az idén kiemeleten fontos, hogy a tandemtúránk ideje alatt szervezünk egy esélyegyenlősségi flashmob- és rekordkísérletet, ezzel is hangsúlyozzuk az összefogás és az integráció fontosságát. Augusztus 19-én, Fonyódon várunk minden szóló és tandembringás, kerekesszékes barátunkat, hogy együtt bebizonyíthassuk nincs lehetetlen.

Minden évben Somogy megye mélyszegénységben élő rászorulóinak szoktunk adományokat gyűjteni és el is szállítjuk az összegyűlt csomagokat. Somogyjád és környékén élő családokat szoktunk felkeresni, sőt a somogyvári gyermekotthon lakóit is ajándékokkal lepjük meg. "Aki másnak segít, az Önmagán segít, közösen kell megtanulnunk, hogy napjainkban nem az az erős aki másoktól elvesz, hanem az, aki ad, ha mást nem, legalább esélyt!"

Mottónk: „Mozdulj velünk, hogy a szívünkkel lássuk a világot és hirdessük az egyenlő esélyek fontosságát!” (dr. Tálos Marianna)

dr. Tálos Marianna elnök

Kérjük, segítse Ön is adományával ezt a nemes küldetést.

  • Bankszámlaszám: 10918001-00000105-51830009 (UniCredit Bank)
  • Adószám az 1% felajánlásához 18279915-1-13
  • Honlap: www.mozduljegyesulet.hu

Bankok és minősítések