Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Derék- kontra vesemelegítő: gyorssegély a választáshoz

Szabó Zoltán József -
2020. 01. 02. 19:00:48
Derék- kontra vesemelegítő: gyorssegély a választáshoz

Nem mindenki viseli jól a hűvösebb időjárást, a téli hidegben pedig némelyek egyenesen „megfagynak”, hiába öltöznek fel rétegesen. A komfortérzeten sokat lehet javítani, ha a megfelelő darabokat húzzuk magunkra, ezalatt nem csupán a csizmára és a pulóverre gondolunk, hanem a derékmelegítőkre és a vesemelegítőkre is. De mégis mi a különbség e két segédeszköz között?

tovább olvasom...

Derék- kontra vesemelegítő: gyorssegély a választáshoz - Értéksziget Webáruház

Szerző: Szabó Zoltán József - egészségügyi szakdolgozó (gyógyászati segédeszköz forgalmazó)

Nem mindenki viseli jól a hűvösebb időjárást, a téli hidegben pedig némelyek egyenesen „megfagynak”, hiába öltöznek fel rétegesen. A komfortérzeten sokat lehet javítani, ha a megfelelő darabokat húzzuk magunkra, ezalatt nem csupán a bélelt csizmára és a vastag, kötött pulóverre gondolunk, hanem a derékmelegítőkre és a vesemelegítőkre is. De mégis mi a különbség e két segédeszköz között?

Derékmelegítő kontra vesemelegítő

A derék- és vesemelegítők alapvető funkcióikban lényegében egyeznek, de mégsem teljesen. A derékmelegítő a has- és deréktájék melegítésére, illetve melegen tartására szolgál. Ez jellemzően vékonyabb anyagból készül, és beltéren is kényelmes viselet, megóv a kikandikáló derék okozta problémáktól. Általában mindenféle színben kapható, így minél többfélét vásárolunk, annál valószínűbb, hogy minden szettünkhöz választhatunk egy színben passzolót.

Ezzel szemben a vesemelegítőnek nem kizárólag a melegítés a célja, hanem enyhén megtámasztja a derekat és a hasfalat is. Viselése kifejezetten akkor javasolt, ha hosszabb időn keresztül hidegben tartózkodunk, de nagyszerű szolgálatot tesz enyhe derékfájás és felfázás esetén is.

A derékmelegítő vagy a vesemelegítő a jobb választás?

Az az igazság, hogy napjainkban a derékmelegítő és a vesemelegítő fogalma jóformán egy és ugyanaz lett, hiszen a minőségi vastagabb gyapjú derékmelegítők is rendelkeznek azzal a támasztó hatással, melyet eddig leginkább csak a vesemelegítőknek tulajdonítottunk. Ugyanakkor a vesemelegítők is nagyszerűen alkalmazhatóak a derék melegen tartására, valamint jó szolgálatot tesz hasi görcsök, reumatikus izomfájdalmak, hátfájás és lumbágó esetében is.

Így nehéz azt mondani, hogy amikor vásárlásra kerül a sor, kifejezetten derék- vagy vesemelegítőt kérjünk, hiszen ezek már nem csupán a köztudatban forrtak össze, hanem a gyógyászati segédeszközök boltjában is „derék- és vesemelegítő” néven találhatjuk meg ezeket a termékeket.

Azt fontos tudni, hogyha olyan munkát végzünk, melynek során a gerincünket gyakori vagy hosszantartó megerőltetésnek tesszük ki, mindenképp rugalmas derékvédő mellett döntsünk, hiszen ez biztosan megtámasztja a gerincet.

 

Betegségek ellen derék- és vesemelegítő

A közhiedelemmel ellentétben a csupasz derék önmagában nem vezet megfázáshoz, illetve annak sincs valóságalapja, hogy konkrétan a vesénket kell védeni a hideg ellen. Erre igen jó példa, hogy vesegyulladás esetén ezt a területet inkább hűteni szükséges, mint melegen tartani. Ugyanakkor persze hideg időben minden szervünket óvni kell, ugyanis az immunrendszer gyengülése vezet a különféle betegségek kialakulásához, valamint a legyengült szervezet sokkal könnyebben fertőződik vírusokkal, mint egy egészséges.

A derék- és vesemelegítők többek között ebben nyújtanak segítséget, hiszen melegen tartják az izomzatot és az ízületeket, így fokozzák a vérkeringést, ami jó hatással van az egész szervezetre. Emellett rögzítik és tehermentesítik a derekat és a hátat, amivel a deréktáji fájdalmak jelentősen csökkenthetőek.

Ha Ön is derék- vagy vesemelegítő vásárlását tervezi, illetve kérdései merültek fel a termékekkel kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken!

Bankok és minősítések