Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés. Megértettem
Termékek Menü

Betegségmegelőzésre és kényelemért a terápiás eszközök

A terápiás eszközök a gyógyászati segédeszközök egy nagyon tág csoportja, amelybe éppúgy beletartoznak a hőterápiás, mágnesterápiás termékek mint pl. az aromaterápia vagy épp a légzésterápia eszközei. A gyógyító lámpák, hideg/meleg borogatások, inhalátorok és párásítók, illetve a különféle takarók, párnák, lábmelegítők nagyon sokat segíthetnek az egészség megőrzésében és a betegségek visszaszorításában. A terápiás jelleggel használható eszközöket érdemes elővenni a kisebb meghűlések esetén, hiszen így könnyen elkerülhető az orvosi rendelő. A nagy hatásfokkal rendelkező eszközökkel megelőzhető a nagyobb probléma, nem mellesleg pedig ezek az eszközök a kényelmet is szolgálják.

A hideg/meleg borogatás, amelyeket jégzselének is szokás nevezni, rengeteg problémát képes megoldani. A hideg/meleg párnák fájdalomra, gyulladáscsökkentésre és rovarcsípésre is alkalmazhatóak. Nem mellesleg kellemes érzést nyújtanak egy hidegebb tavaszi estén, amikor nem képes a szervezet kellőképpen átmelegedni. Ajánlott azoknak, kik rossz vérkeringéssel rendelkeznek, csodákat tehet a lábmelegítő. Bár így a tavasz vége felé már nem jellemző a lábmelegítő használata, azonban a nem megfelelő vérkeringés miatt sokszor érzi az ember nagyon hidegnek a lábát, az állandó fázás pedig rossz közérzethez vezet. A nőknél menstruációs görcsök csillapítására szolgál a meleg vizes palack, de a hasfájós kisbabák is alhatnak a palack mellett - pl. a medve formájú cseresznyemag párna remek választás erre a célra. Izom, és ízületi fájdalmakra, térdizületi panaszokra is enyhítést nyújt a meleg vizes palack. A sópárna és a cseresznyemag párna is kiváló hőtartó erővel rendelkezik. A meleg napokon használja a hűsítő kendőket és törölközőket. Az inhalátorok és párásító terápiás eszközök a légúti betegséggel küzdő személyek társai a mindennapokban.

Asztmás és bronchitises megbetegedésekre ajánlottak a különféle sóinhalátorok, amelyekkel akár a torokban vagy légútban keletkezett gyulladások is csökkenthetőek. A párásító és légtisztító berendezések segítenek a levegő tisztán tartásában.

A gyógyító lámpákat is érdemes terápiás célra beszerezni. Ezek a terápiás eszközök infralámpával nyújtanak segítséget . Az infralámpának ismert a gyulladáscsökkentő hatása, illetve használata vérkeringés serkentő. Gyógyítja a sérült bőrfelületeket, enyhíti a megfázást, izomlazító. Az arcüreggyulladás és homloküreggyulladás gyógyítására kiválóan alkalmas eszköz. Érdemes megfontolni, hogy 100, 150 vagy 300 Wattos készüléket vásároljunk. A választás a kezelendő betegségtől függ, de általában a 100 Watt teljesítményű legtöbbször megfelel.

A különféle melegítő párnák és takarók csodát művelhetnek azokkal, akik vérkeringési problémákban szenvednek, illetve nehezen tudnak felmelegedni, nagyon fázósak. A fűtött derékaljú ágymelegítő és a mágneses melegítő párnák is számos betegségtől óvják meg a szervezetet, illetve kellemes pihenést ígérnek a fáradt testnek.

Az tény: ha nincs meg a kellő komfort, nem érezzük jól magunkat, a közérzetünk is jelentősen romlani fog. Sajnos ma még nem jellemző, hogy az emberek akár több ezer forintot is kiadnának komfortot növelő termék vásárlására, pedig ezekkel jelentősen könnyebbé válna az életük. Pl. a hétvégi házban, ahol nincs fűtés, de még elég hűvös van tavasszal és ősszel, aranyat érhet egy kellően melegen tartó takaró, derékalj vagy épp egy fűthető párna. Érdemes meggondolni, és az egyébként komfortos életünket praktikus eszközökkel meg inkább élhetőbbé tenni.

Szabó Zoltán József
2016. május 2.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír egészségmegőrzés
Bankok és minősítések