Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Kiváló felfekvés elleni krémek a mielőbbi gyógyulásért

Azt gondolhatnánk, hogy nagyon sokféle, kereskedelmi forgalomban kapható felfekvés elleni krém kapható. Sajnos ez nem így van. Bár tényleg ennél több is létezik, mint amit ebben a kategóriában összegyűjtöttünk, de itt csak azokat találja, amelyek tényleg hatékonyak, jó minőségűek, és valóban segítenek a felfekvés megelőzésében, kezelésében.

Rendezés:
védelmet nyújt gyulladások, kidörzsölődések és felfekvés ellen
1-3 munkanapon belül szállítjuk
3  100 Ft
stimulál, puhít, kellemes illatú, ph6,5-7, csökkenti a felfekvés kialakulását, kellemes a bőrnek
1-3 munkanapon belül szállítjuk
3  300 Ft
vízlepergető krém, hámregeneráló Allantoin-nal, sebgyógyító Medilan-nal, inkontinenciára is
1-3 munkanapon belül szállítjuk
3  800 Ft
felfrissíti a tartósan fekvő beteg bőrét, aloe vaera és bíborkasvirág kivonattal
1-3 munkanapon belül szállítjuk
6  100 Ft
lázas, ágybanfekvő betegnek, komfortérzet javítására
1-3 munkanapon belül szállítjuk
6  500 Ft
segít helyreállítani a bőr eredeti állapotát: felfekvés, fekély, égés, horzsolás, seb, aranyér, gyulladt bőr
1-3 munkanapon belül szállítjuk
8  900 Ft

Sajnos a felfekvés igen gyakori probléma az otthon gyógyuló betegek és a kórházakban kezelés alatt álló páciensek esetében is. A páratartalom és magas hőmérséklet fokozza a dekubitusz kialakulásának esélyét, ugyanúgy, ahogyan a nyirkos, izzadtsággal szennyezett bőrfelület is. Nagyon fontos tehát a fekvőbetegnek nyújtott segítség a tisztálkodásban, a teljes, fekhellyel érintkező bőrfelület rendszeres tisztítása, láz esetén a testhőmérséklet normalizálása.

Hogyan kezelheti bőrét felfekvés elleni krémekkel?

A bőr ápolására is kiemelt figyelmet kell fordítani. Ennek része a rendszeres mosdatás, a bőr tisztán, hidratáltan tartása. Fontos, hogy a bőrt fürdés után is szárazra kell törölni, kerülve bármilyen dörzsölést vagy súrlódást. Hidratálásra használjunk speciális, a felfekvés megelőzésére kifejlesztett bőrápoló termékeket, különös tekintettel az összesimuló bőrfelületekre. Kerülni kell a túl zsíros krémek használatát, mert ezek eltömítik a pórusokat, akadályozzák a hőcserét.

Szakszerű ápolásra használhatóak olyan gyógynövénytartalmú, sejtregeneráló hatóanyagokat tartalmazó termékek, mint az ebben a kategóriában fellelhető kiváló vagy prémium termékek, amelyek egyike-másika évtizedek óta nyújt segítséget a mozgásukban korlátozottak életminőségének megőrzésében.

Az igénybevett bőrfelület alapos tisztítása után, enyhén masszírozva kenjük fel az egész testfelületen használható felfekvést megelőző gélt, krémet. A vízbázisú felfekvés elleni krémek szinte azonnal beszívódnak, nem hagynak nyomot az ágyneműn vagy a ruházaton. Ha az ápolt bőre érzékenyebb a megszokottnál, alkalmazzuk senzitív krémet.

Fontos, hogy naponta legalább 1x ellenőrizzük a bőr állapotát, különös tekintettel a nyomáspontok környékén. Ha időben sikerül kezelni a kipirosodott bőrfelületet, megelőzhetjük a sebesedés kialakulását.

 

Bankok és minősítések