Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Az 5 legjobb tipp a porckopás okozta fájdalom elkerülésére

Szabó Zoltán József
Az 5 legjobb tipp a porckopás okozta fájdalom elkerülésére

A kor előrehaladtával és a test folyamatos terhelésével előbb-utóbb megjelennek az ízületi fájdalmak. Ennek több oka is lehet, mint például a gyulladás, egy sérülés vagy a szintén gyakori porckopás. A porckopás okozta fájdalom rendszerint lassan alakul ki, de a panaszok megjelenése, majd állandó jelenléte idővel nagyon meg tudja keseríteni a mindennapokat. Mi ezeket ajánljuk, fontolja meg!

tovább olvasom...

Az 5 legjobb tipp a porckopás okozta fájdalom elkerülésére - Értéksziget Webáruház

A kor előrehaladtával és a test folyamatos terhelésével előbb-utóbb megjelennek az ízületi fájdalmak. Ennek több oka is lehet, mint például a gyulladás, egy sérülés vagy a szintén gyakori porckopás. A porckopás okozta fájdalom rendszerint lassan alakul ki, de a panaszok megjelenése, majd állandó jelenléte idővel nagyon meg tudja keseríteni a mindennapokat.

Mi a porckopás?

A porckopás egy igen gyakori probléma, melynek előfordulási esélye a születésnapok számával egyenesen arányosan növekszik, egyes kutatások szerint leginkább az 50 év feletti nőket érinti, de előfordulhat 20-30 éves kor körül is.

A problémát az okozza, hogy az ízületeken lévő porcréteg fokozatosan elvékonyodik, majd töredezetté válik, végül felszívódik. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a csontvégeken, melyeken a porcrétegnek kellene biztosítania a súrlódásmentes mozgást, már nincs megfelelő vastagságú porc, így a súrlódásmentesség megszűnik.

A porckopás két leggyakoribb tünete a fájdalom és a mozgáskorlátozottság. De ebbe nem kell beletörődni, hiszen a megfelelő módszerekkel hatékonyan felléphet a betegség ellen.

Ússzon a porckopás okozta fájdalom megelőzéséért!

A porckopás akkor válik igazán fájdalmassá, ha túlságosan nagy terhelés alá kerülnek az ízületek. Azonban ez korántsem azt jelenti, hogy fel kellene hagyni a mozgással, hanem ennek épp az ellenkezője igaz. Azonban arra ügyelni kell, hogy olyan mozgásformát válasszon, mellyel nem terheli meg a beteg ízületeket. Például térdízületi fájdalmak esetén a hátúszás ajánlott, csípőízületi rendellenesség esetén pedig inkább a mellúszás a javasolt mozgásforma.

Hordjon megfelelő cipőt!

Amennyiben az alsó végtagok vagy a gerinc érintett a porckopásos megbetegedésben, különösen fontos, hogy megfelelő lábbelit viseljen. Ugyanis az olyan cipők, melyek természetellenes pozícióba kényszerítik a lábat, hatással vannak az egész testre és nem ritkán komoly deformitásokat okoznak. Például a magas sarkú cipő rendszeres viselése túlterheli a bokaízületeket, feszíti a térdeket, előrebillenti a medencét, és az ágyéki gerincszakaszt szintén igen nagy terhelésnek teszi ki.

Viseljen talpbetétet!

Rengetegféle talpbetét kapható a piacon, azonban ha Ön olyat szeretne vásárolni, mellyel csökkentheti a porckopás okozta fájdalmat, akkor az ún. antishock hatással rendelkezőt válassza. Az ilyen talpbetét felfogja a talp és a talaj ütközéséből eredő rezgéseket, vagyis mondhatni ütéscsillapítóként funkcionál. Ennek elsősorban akkor van jelentősége, ha Ön térdízületi panaszokkal küzd, így ugyanis jelentősen csökkenthető a járás közbeni térdfájdalom.

 

Étkezzen egészségesen!

Bár konkrét diéta jelenleg nincs arra vonatkozólag, hogy mivel érdemes kezelni a porckopásból eredő fájdalmat, ugyanakkor vannak olyan ételek, melyek gyakori fogyasztása kedvezően hat a fájdalom csökkentésére. Például különösen javasolt ilyenkor lazacot fogyasztani, ami bővelkedik Omega-3 zsírsavban, ezáltal pedig jó hatással van az ízületi fájdalmakra.

Használjon kineziotapaszt!

A porckopás okozta mozgásszervi fájdalom hatékonyan kezelhető kineziológiai tapasz segítségével. Ezek a tapaszok hasonlóképp működnek, mint a csuklószorítók vagy térdrögzítők, azonban kevésbé akadályozzák a mozgást.

Amennyiben szeretné megvásárolni a fent említett termékeket, vagy további kérdései merültek fel a témával kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken.

Tartalomhoz tartozó címkék: Fájdalom nélkül könnyebb az élet
Bankok és minősítések