Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés. Megértettem
Termékek Menü

Adj egyet ajándékba! - (+1 szállítás)

A +1 szállítás ajándékba adományozási forma azoknak a Vásárlóinknak nyújt egy aprócska - alapvetően figyelmességen és jótékonyságon alapuló - segítséget, akik nehéz anyagi helyzetüket felvállalva nem szégyellnek igénybe venni egy korábbi Vásárlónk által már kifizetett, az igénylőnek ingyenes szállítási lehetőséget.

Az "Adj egyet ajándékba" vagy +1 kávé jótékonysági mozgalom alapján létrehozott adományozási megoldásunk azoknak a rászoruló embereknek nyújthat segítséget, akik életviteli vagy gyógyászati segédeszközt vásárolnának nálunk, de kiszállítási díj is nagy terhet jelent. 

Az Értéksziget Webáruház számára fontos, hogy Értékteremt-Ő programján belül segítse a kispénzű embereket. Éppen ezért csatlakoztunk az „Adj egyet ajándékba” adományozási mozgalomhoz, és alakítottuk ki a „+1 szállítás ajándékba” adományozási formánkat. Ez azoknak az embereknek jelenthet nagy segítséget, akik életviteli vagy gyógyászati segédeszközt vásárolnának nálunk, de elektronikusan (on-line fizetés, mobilfizetés, átutalás) nem tudnak fizetni, és a 900 Ft szállítási díj is jelentős terhet okoz. 

Ez az adományozás nagyon egyszerűen működik. 

  • Adományozóknak: amikor az értékszigeten vásárol, tegye a kosarába még (vagy akár külön is) a „+1 szállítás ajándékba” adományozást is (900 Ft) ezzel segítve a nehézsorsú, rászoruló Vásárlóink életének megkönnyítését
  • Igénybevevőknek: az értéksziget főoldalán (nyitóoldal) mindig látható, hogy éppen van-e vagy nincs felajánlás a „+1 szállítás ajándékba” igénylésére. Ha van, akkor nincs más dolga, mint a kosár vagy pénztár oldalon érvényesíteni (beírni) ezt a kuponkódot: +1ajandekba - semmi több. A rendszer ellenőrzi a kódot, és levonja a választott szállítási díj összegét (ez bármelyik díjköteles szállítási mód lehet).

Az a szándékunk, hogy a tehetősebb, szociálisan érzékeny, de mégis egy nemes célt támogató adományozó kedvű Vásárlónk, valamint a rászorultság tekintetében a támogatást becsülettel igénylő Vásárlónk elérje célját: az adományozó adhasson, az igénylő kaphasson. Bár a rászorultságot nem ellenőrizhetjük, de őszintén reméljük, hogy tényleg csak azok igénylik a támogatást, akiknek már a kiszállítás is anyagi terhet jelent. 

Jelenleg is több felajánlott díjmentes szállításunk van, amit ezzel a kuponkóddal vehet igénybe: +1ajandekba

A „+1 szállítás ajándékba” adományozási megoldásunk tényleges megvalósulásáért a számos díjjal és elismeréssel jutalmazott Értéksziget Webáruház a garancia. 

De miről is szól maga a történet? 

Az olaszországi Nápoly évszázados múltra visszatekintő jótékonysági szokása 2013-ban honosodott meg Magyarországon. Nápoly kávézóiban az 1900-as évek táján terjedt el, hogy a tehetősebb vásárlók egy pluszkávét is rendeltek a sajátjuk mellé, és azt előre kifizették. Később a kávézóba betérő rászoruló elkérhette az olasz neve alapján a „kifizetett” (caffe pagado) kávét. (Az ilyen kávé másik, magyarra még nehézkesebben fordítható neve a „felfüggesztett kávé” – caffe sospeso.) 

Később a jólét emelkedésével a '70-es évekre elhalványult a szokás, és a 2000-es évekre már csak karácsony körül volt hagyomány egy-két nápolyi kávézóban pluszkávét rendelni a rászorulóknak. Azonban a világválság, illetve az elszegényedés nyomán újra elterjedt a "felfüggesztett kávé" rendelése, ezúttal már nemcsak Olaszországban, hanem Európa-szerte újra divattá vált a jótékonyság eme névtelen formája. Mára Londonban több ezer pubban lehet előre kifizetni jótékonysági kávét, de a szokás népszerű Bulgáriában, terjed Ukrajnában és Oroszországban is. Magyarországon 2013-ban vezették be azzal a módosítással, hogy nemcsak kávét, hanem kenyeret, süteményt, javítást, színházjegyet stb. is lehessen felajánlani.

Megtisztelőnek érezzük, hogy ebben a jótékonyságban az Értéksziget Webáruház is részt vehet „+1 szállítás ajándékba” támogatási formájával. 

Bankok és minősítések