Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés. Megértettem
Termékek Menü

Elállás a vásárlástól - így intézze

Az elállás feltételeit a távollévők között kötött szerződésről szóló 45/2014. (II. 26.) számú Kormányrendelet szabályozza. A rendelet szerint az elállási jog a termék kézhezvételének napjától él! A Fogyasztó (továbbiakban Vásárló) az áru átvételét követő 14 napon belül elállhat a vásárlástól. Az Értéksziget Webáruház vásárlói 14 helyett 21 napig élhetnek az elállás jogával, azaz a jogszabályban foglaltaknál hosszabb (kedvezőbb) elállási határidőt biztosítunk. A Vásárló elállási jogát attól a naptól gyakorolhatja, amikor a terméket átvette függetlenül attól, hogy online, telefonon, e-mailben rendelte meg vagy futárszolgálattól vette át vagy személyesen. Amennyiben a Vásárló a 21. napon jelzi elállási szándékát, elállása akkor is érvényes. Az elállási jog indoklás nélkül gyakorolható! Elállás esetén a kifogásolt termék(ek) vételárát és szállítási díját cégünk haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 14 napon belül visszatéríti.

A Fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 2. § a) bekezdés szerint a gazdasági társaság (kft., bt.), egyéni vállalkozó, civil szervezet, egyházi jogi személy vagy egyéb szervezet, gazdálkodó csoport nevére kiállított számla esetében a Vásárló nem állhat el a vásárlástól, mivel a vonatkozó törvény szerint nem minősül fogyasztónak.

Amennyiben élni kíván elállási jogával, az elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (postán vagy elektronikus úton küldött levélként) az alábbi elérhetőségre: FKI Nonprofit Kft. (Értéksziget Webáruház), 1138 Budapest, Népfürdő u. 19/A., info@erteksziget.hu. Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási nyilatkozat-mintát is. A postai úton küldött értesítőt kérjük, hogy ajánlott küldeményként adja fel, mert a postára adás dátuma csak így igazolható. Ilyen esetben cégünk a postára adás időpontját veszi figyelembe. Az elállási nyilatkozatot elegendő 21 napon belül elküldeni.

A Vásárlót terheli annak bizonyítása, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározott elállási és felmondási jogot a rendeletben foglaltakkal összhangban gyakorolta.

A Vásárló a megrendelt terméke(ke)t személyes, postai úton vagy futárszolgálat segítségével juttathatja vissza cégünk postacímére. Ilyenkor a Vásárlót kizárólag a termék visszaküldésével kapcsolatosan felmerült költségek terhelik. A portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni. A Vásárló kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

A visszafizetés a Vásárló beleegyezése esetén banki átutalással történik. Amennyiben erre nem kapunk felhatalmazást, akkor a visszafizetés a Vásárló által igénybe vett fizetési móddal azonos módon történik. A fizetési mód alkalmazásából kifolyólag a Vásárlót semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméke(ke)t, vagy a Vásárló nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Az elállási jog nem gyakorolható az e rendelet 29. § 1. bekezdése alapján a következő termékek esetén:

  • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza
  • ha nincs meg a termék összes tartozéka
  • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Vásárló utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Vásárló személyére szabtak

Ha Ön nem azt a terméket kapta, amit szeretett volna, akkor kérjük, jelezze nekünk. Mi nem kérünk magyarázkodást, bizonyítgatást, csak megköszönjük, hogy adott az Értéksziget Webáruháznak egy esélyt, és barátokként válunk el.

 

A vásárlástól való elállás intézése

A termék kézhezvételétől számítva 21 naptári napon belül jelezheti elállási szándékát elérhetőségeink egyikén, melyet írásban (e-mailben, levélben vagy a termékkel együtt) is ajánlott megküldenie a saját érdekében. Nem szükséges indokolnia, hogy miért nincs a termékre szüksége. Amint beérkezik a termék és az Elállási nyilatkozat, a számla végösszegét pár napon belül (legfeljebb 14 nap) átutaljuk Önnek a nyilatkozatban megadott számlaszámra.

  • Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon (+36 1 50-60-390) vagy e-mailben (info@erteksziget.hu), hogy az elállás részleteit megbeszélhessük.
  • Töltse ki az elállási nyilatkozat mintát a saját érdekében, majd juttassa el hozzánk e-mailben vagy a termékkel együtt.
  • Küldje vissza a terméket erre a címre: FKI Nonprofit Kft. (Értéksziget Webáruház), 1138 Budapest, Népfürdő u. 19/A. Amennyiben az Értéksziget Webáruház nevére küldi, megtörténhet, hogy visszamegy a csomag, kérjük, erre figyeljen.
  • A csomag beérkezését e-mailben visszaigazoljuk, és gondoskodunk a visszautalásról.

A termék visszajuttatásának költsége Önt terheli. Ha gondot okoz Önnek a visszajuttatás vagy nem tudja megoldani, ajánljuk figyelmébe "Inverz szállítás: elállás a vásárlástól" szolgáltatásunkat, melynek díja 2000 Ft. Önnek csak jeleznie kell az Elállási nyilatkozatban vagy telefonon, hogy ezt a szállítást igénybe akarja venni, és mi küldjük a sztornószámlát és az összeget, Ön pedig átadja a csomagot a futárnak.

 

Az elállás nem vonatkozik minden termékre!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok értelmében, egészségvédelmi okok miatt nem vásárolható vissza az olyan termék, amelyet már felpróbált vagy egyedi megrendelés alapján készítettek Önnek pl. harisnyák, fehérneműk.

Bankok és minősítések