Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

A sokoldalú kineziótapasz: ezekre a testrészekre és tünetekre bátran használhatjuk

Szabó Zoltán József
A sokoldalú kineziótapasz: ezekre a testrészekre és tünetekre bátran használhatjuk

Rohanó és leginkább ülő munkát végző életünkben az izom és ízületi betegségek, a reumás eredetű fájdalom sajnos már egészen fiatal korban is a mindennapok része. Megfelelő tornával és odafigyeléssel sok kellemetlenség megelőzhető. Fontos azonban, hogy az akut panaszok ellen is tegyünk. A fájdalomcsillapító és a kineziológiai tapaszok erre jelentenek megoldást.

tovább olvasom...

A sokoldalú kineziótapasz: ezekre a testrészekre és tünetekre bátran használhatjuk - Értéksziget Webáruház

Rohanó életet élünk, mégis a legtöbben ülve vagy monoton munkát végezve töltjük a nap nagy részét. Ilyen körülmények között az izom és ízületi betegségek, a reumás eredetű fájdalom már egészen fiatal korban is a mindennapok része. Megfelelő tornával és odafigyeléssel sok kellemetlenség megelőzhető. Fontos azonban, hogy az akut panaszok ellen is tegyünk. A fájdalomcsillapító és a kineziológiai tapaszok erre jelentenek megoldást.

Miért alakul ki mozgásszervi fájdalom?

Az izom és ízületi fájdalom többféle eredetű lehet. Elképzelhető, hogy a tünetek sérülés eredményei. Mivel alapvetően mozgásszegény életmódot folytatunk, gyakoribbak a sportsérülések, kevésbé tudunk védekezni egy-egy elesés, rossz mozdulat ellen. 

Előfordulhat, hogy a fájdalom oka ízületi kopás vagy a rendellenes testtartás, esetleg a stressz következménye. Ilyenkor óhatatlanul összehúzzuk magunkat, görbe háttal, felhúzott vállakkal ülünk. Az elfeküdt nyak, hát, derék számos nehéz percet szerezhet a hétköznapi tevékenységek során. 

A kopások, krónikus gyulladások ma már akár az egészen fiatalokat is érintik. A futás, teljesítménytúrázás és extrém sportok népszerű hobbik, ennek minden következményével. Szerencsére korai felismeréssel és egy kis körültekintéssel könnyen védekezhetünk a problémák ellen.

Mozgásszervi bántalmakra: helyi fájdalomcsillapítás

A mozgásszervi fájdalmak esetén gyakran nincsen választásunk: muszáj csillapítani a fájdalmat és lejjebb vinni a gyulladást. Sokszor nem is tudjuk megfelelően pihentetni az érintett területet, hiszen alig van olyan ember, aki megteheti, hogy több napot hiányozzon a munkából a lábadozás alatt. 

A szájon át szedhető fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők nagyon hatékonyak az ilyen panaszok kezelésében. De mivel a mozgásszervi tünetek hosszú ideig fennállnak, a mellékhatások miatt egy idő után ezek a szerek nem jelentenek megoldást. Ilyenkor vehetjük hasznát a helyi gyulladáscsökkentő szereknek és fájdalomcsillapító tapaszoknak is. 

A fájdalomcsillapító tapaszok hosszú időn át képesek adagolni a hatóanyagot, ezért mindig csak a szükséges mennyiség jut a szervezetünkbe, és csak ott, ahol arra elengedhetetlenül szükség van. Kíméletesen, mégis elemi erővel tesznek azért, hogy vissza tudjuk nyerni a mozgásszabadságunkat. 

 

Egy speciális megoldás: a kineziológiai tapasz

A boka- és térdrögzítők, csuklószorítók ma már a házi kötszerkészlet fontos részei. Ezek az eszközök nagyon sokat segítenek a megelőzésben és a kezelés során is, de a használatuk odafigyelést igényel, nehéz őket tisztítani és hamar elhasználódnak. Erre kínálnak remek alternatívát a színes és könnyű kineziológiai tapaszok.

A kineziológiai tapasz az élsportoló fotóiról már ismerős lehet. A bőrre ragasztott, rugalmas, színes szalagok úgy működnek, mint a legtöbb szorító vagy ortézis, de sokkal kevésbé akadályozzák a mozgást, ráadásul több napig, akár fürdéskor, sportoláskor is viselhetőek. 

A kineziológiai tapasz a színterápia elveit is hasznosítja. A hideg színű, kék, fehér fekete tapaszoknak gyulladások kezelésében, a fehér, sárga, vörös tapaszoknak pedig alacsony vérnyomás és keringési rendellenességek esetén vehetjük hasznát. Hatóanyag szempontjából bármelyik színt is választhatjuk, mert a fájdalomcsillapításban egyforma szerepe van – legfeljebb a tudat befolyásol. Gyógyászati segédeszköz webshopunk munkatársai szívesen válaszolnak a kérdésekre, ha valaki a gyógyszermentes, gyors gyógyulás útját keresi.

Tartalomhoz tartozó címkék: Fájdalom nélkül könnyebb az élet
Bankok és minősítések