Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

A női gardrób két lakója, amely jelentősen megnehezítheti a láb működését

Szabó Zoltán József -
2019. 05. 30. 21:22:13
A női gardrób két lakója, amely jelentősen megnehezítheti a láb működését

Van a női gardróbnak két olyan "lakója", ami rengeteg fájdalmat, szenvedést okoz a hölgyeknek. Ez nem mást mint a tűsarkú és hegyes orrú cipő, valamint a testvére az igen szexi, de annál hasznavehetetlenebb harisnya. A bütyök és számos egyéb lábdeformitás kialakulásáért nagyon felelősek, arról nem is beszélve, hogy egy életre tönkreteszik a gyönyörű lábakat.

tovább olvasom...

A női gardrób két lakója, amely jelentősen megnehezítheti a láb működését

„A szépségért szenvedni kell!” – hallani gyakran ezt az idejétmúlt mondást. És sokan így is tesznek: beleszuszakolják a lábukat a kényelmetlen, hegyes orrú cipőbe, és egész nap szenvednek, majd viselik a kialakult bütykök következményeit. De a női gardróbnak nem csak ez az egy megátalkodott lakója okoz gondot. Ott vannak mindjárt a szexi, ám haszontalan harisnyák is, amik szintén nem könnyítik meg a láb működését.

Szerencsére van megoldás a divatos, ám egyáltalán nem praktikus ruhadarabok és kiegészítők okozta problémákra, mutatjuk is, hogy mi az.

Szűk cipő egyenlő bütyök

Túlzásnak tűnik? Pedig nem az. Elég csak abba belegondolni, hogy a bütyök – latin nevén hallux valgus – elsősorban a nőket érinti, és a visszér is nagyobb számban fordul elő a náluk. Ez pedig nem véletlen! Szoros kapcsolat mutatható ki ugyanis a szűk, magas sarkú cipők, valamint a különféle lábdeformitások között. A rosszul megválasztott harisnyák pedig a láb dagadásához, majd hosszabb távon a visszér kialakulásához vezethetnek.

De mi is a baj a szűk cipőkkel? Alapvetően az, hogy összenyomják és természetellenes pozícióba kényszerítik a lábat. Ennek hatására a láb harántboltozata megsüllyed, a megrövidült inak pedig befelé kezdik húzni a nagylábujjat. Ha a kezdeti fázisban nem kezelik a problémát, akkor idővel a nagylábujjnál fájdalmas dudor alakul ki, amit már nem lehet nem észrevenni.

Vagyis a szűk cipők hosszabb távon nagyon sokat ártanak a lábnak, ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy megéri-e a viselésük.

 

Miben segít a bütyökvédő?

A bütyökvédők a már kialakult valgus esetén jelentenek könnyebbséget azzal, hogy védik a fájdalmas dudort. Létezik belőlük gélpárnás, orvosi szilikonból készült, illetve harisnya is, de a működési elvük gyakorlatilag ugyanaz. Megóvják a nagylábujjat a dörzsöléstől és az irritációtól, és egyes típusok korrigálják is a bütyköt.

A legjobb az, ha olyan terméket választ, ami bőrbarát, vékony, és elfér a cipőben. A másik fontos szempont a többszöri használhatóság, ezért érdemes mosható bütyökvédőt beszerezni, ami akár 3-4 hónapig is kitart. Emellett az is lényeges, hogy felejtse el a kényelmetlen körömcipőket, mert hiába a bütyökvédő, ha közben tovább sanyargatja a lábát.

Mi a gond a divatos harisnyákkal?

A magas sarkú cipők és a szexi harisnyák hordása kéz a kézben járnak. A baj csak az, hogy tűsarkú viselésekor az izompumpa nem működik jól, és ha már jelentkeztek a visszeres tünetek, akkor tovább romlik a helyzet. Egy megfelelő harisnyával persze lehet javítani a problémán, de ahhoz céltudatosan kompressziós harisnyát kellene felvenni.

A normál harisnyák ugyanis nem fejtenek ki nyomást a lábra, mert nem a megfelelő anyagból készülnek. Gyakran tágak, sőt, sokszor a talp alá gyűrődnek, így még kényelmetlenebbé teszik a lábbelik viselését. Vagyis a legrosszabb kombináció a magas sarkú cipő és a divatos harisnya, amik minden nő gardróbjában ott vannak.

Most biztosan ott motoszkál Önben a kérdés, hogy milyen harisnyát vegyen fel, ha fontos az egészsége, de jól akar kinézni? A jó hír az, hogy ma már nagyon elegáns modelleket készítenek a gyártók, így bármilyen alkalomról legyen szó, biztosan talál egy csinos modellt. Például egy szilikonos, csipkés combfixet, amiben vonzónak érzi majd magát, de természetesen visszafogottabb darabot is választhat.

A magas sarkú cipőket pedig érdemes hanyagolni a hétköznapokon, és csak egy-egy alkalomra felvenni. És akkor is bütyökvédővel!

További termékek széles választéka várja webáruházunkban!

Tartalomhoz tartozó címkék: Tegyünk lábunk egészségéért
Bankok és minősítések