Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

A felfekvés kezelése csak minőségi termékekkel hatékony

Szabó Zoltán József
A felfekvés kezelése csak minőségi termékekkel hatékony

Akik sok időt töltenek kórházban, ágyban fekvő betegek, ott sajnos a folyamatos fekvésnek megvannak a következményei, amelyet felfekvésnek hívnak. Négy stádiuma van a felfekvésnek, amelyből az első három gyógyítható. Számos oka lehet annak, hogy kialakul, de odafigyeléssel, minőségi termékek alkalmazásával jelentősen csökkenthető a felfekvés.

tovább olvasom...

Az ágyban fekvés komoly megbetegedések esetében egy elkerülhetetlen dolog. Egy operáció, vagy más beavatkozás után, esetleg krónikus betegség esetében napokig, hetekig, esetleg még hosszabb ideig is ágyba kényszerül a beteg. Ennek sok káros mellékhatása is lehet, az izmok sorvadása mellett a legismertebb talán a decubitus, közismert nevén a felfekvés potenciális kialakulása. Ez tulajdonképpen nem is betegség, de számos olyan tényező összhatása okozza, ami betegségre vezethető vissza. Ezeket a sebeket, érzékeny területeket ápolni kell, mert a beteg számára nagy fájdalmat jelenthetnek. A felfekvés kezelése esetében nagy hangsúly van a megfelelő krémeknek, amelyek az érintett bőrfelületet képesek nyugtatni és gyógyítani.

A felfekvés kezelése nagyon fontos, hiszen minél tovább várunk a szakszerű ellenlépésekkel, az állapot annál súlyosabbá válhat. A felfekvésnek négy stádiumát ismerjük, az első három még gyógyítható gyógyszeresen, különféle krémekkel, de súlyos esetben már szövetelhalásról beszélhetünk, amit csak műtéti úton, esetleg csonkolással lehet eltávolítani.

A felfekvés kezelése a megelőzésre tett lépesekkel kezdődik. Fontos tudatosítani, hogy elsősorban az idősek a veszélyeztetettek. Az alultápláltság, a vitaminhiány és a magas láz, valamint az izzadás és inkontinencia kedvez a felfekvések kialakulásának, és gyengíti a felfekvés kezelése hatékonyságát. Utóbbiak azáltal, hogy a bőrt tartósan nedvessé téve sérül a bőr természetes védekezőképessége, így könnyebben megtelepednek rajta különböző kórokozók. A különböző bőrtápláló olajok és krémek nagyon alkalmasak arra, hogy fokozzák a perifériális keringést, ezáltal a nyomásnak kitett bőrfelületeket megvédi a decubitus esetleges kialakulásától.

Az időnkénti pozíció változtatás, a professzionális törlőkendők, nedvességet elnyelő betegalátét, és az orvos által ajánlott bőrvédő krémek együttes használata még az első fázis kialakulása előtt is jó védelem lehet. A felfekvés kezelése és a folyamatos odafigyelés nagyon fontos, hogy a beteg ne kerüljön át a következő fázisba. Így bármilyen nehéz, vagy kínnal járó folyamat, a beteg átmozgatása, fekvési pozíciójának megváltoztatása, az esetleg már kialakult sebek megfelelő kezelése nagyon fontos. A felfekvés kezelése csak akkor lehet hatékony, ha a lépéseket szigorúan és következetesen betartjuk, valamint minőségi gyógyszereket alkalmazunk.

 

Ha szeretne vásárolni felfekvés kezelése esetében használatos termékeket, akkor nálunk megtalálja a számítását. Kedvező áron juthat hozzá bőrregeneráló gélekhez. A bőrvédő krémeknek nagy szerepük van, hogy a felfekvéses tünetek ne alakuljanak ki. Lehet kapni webáruházunkban tisztítóhabot is, amely szintén nagyon keresett termékünk - mindenhez részletes leírást talál.

Betegápolás terén fontos az alkalmazott gyógyászati segédeszközöknek a minősége, amire mi különösen figyelünk. Ha nemcsak a felfekvés kezelése esetében szükséges árukínálatunk érdekli, akkor nézzen szét virtuális polcainkon, ahol rengeteg, sok esetben nem kifejezetten betegápolási termék is található. Pl. gyógytornához be tudja szerezni az ülőlabdákat és erősítő gumiszalagokat is. Webáruházunk bal oldalán kategóriákat láthat, amelyek tovább vannak osztva, így könnyen megtalálja azt a terméket, amelyet keres. A felfekvés kezelése, vérnyomás gondok, járási problémák, izületi gondok és még nagyon sok egészségügyi probléma esetében érdemes oldalunkat alaposan áttanulmányoznia, mivel folyamatosan bővítjük termék kínálatunkat, így nagy valószínűséggel nálunk megtalálja azt a gyógyászati segédeszközt, amelyre éppen szüksége van.

Ha kérdése lenne a felfekvés kezelése vagy bármely betegápolási termékünk kapcsán, akkor forduljon vevőszolgálatunkhoz! Ismerje meg törzsvásárlói programunkat, amelynek segítségével spórolhat!

Tartalomhoz tartozó címkék: Beteggondozás a családban
Bankok és minősítések